chleb według Dukana
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Połącz wszystkie suche składniki.
Krok 3:
Dodaj jajka. Wymieszać.
Krok 4:
Rozłóż twaróg. Wymieszać.
Krok 5:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Włóż ciasto do bochenka. Mam silikon, więc nie smarowałem niczego. Posyp ziarnami kolendry na wierzchu. Piecz chleb przez 40 minut w 180°C, aż będzie ugotowany.
Krok 7:
Chleb wyjąć z piekarnika, posmarować wodą.
Krok 8:
Przykryj ręcznikiem i ostudź w formie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g
- Otręby pszenne - 180 kcal/100g