placki Francuskie ze szpinakiem i serem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 220 stopni.
2. Szpinak, który należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, wycisnąć z nadmiaru wilgoci, pokroić dość drobno.
3. Zagnieść fetę, trzy na tarce parmezanu, wymieszać sery ze szpinakiem.
4. Rozwałkuj ciasto, rozłóż nadzienie z sera i szpinaku, zwiń ciasto rolką, którą następnie pokrój w plasterki.
5. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż na niej puste miejsca.
6. Nasmaruj puste miejsca na wierzchu jajkiem.
7. Wkładamy blachę do pieczenia z przyszłymi ciastami do piekarnika na 15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g