placki Francuskie ze szpinakiem i serem

bardzo proste i szybkie w przygotowaniu! Smak jest wspaniały! Ciasta francuskie ze szpinakiem i dwoma rodzajami sera-fetą i parmezanem-są bardzo smaczne, przewiewne, aromatyczne. Przygotowanie takich wypieków jest szybkie-przygotowanie zajmuje 15 minut, dosłownie, podczas gdy piekarnik się nagrzewa. Dlatego takie ciasta mogą być doskonałym śniadaniem dla rodziny.
svetikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 41 % 19 g
węglowodany 41 % 19 g
273 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 220 stopni.

2. Szpinak, który należy wcześniej wyjąć z zamrażarki, wycisnąć z nadmiaru wilgoci, pokroić dość drobno.

3. Zagnieść fetę, trzy na tarce parmezanu, wymieszać sery ze szpinakiem.

4. Rozwałkuj ciasto, rozłóż nadzienie z sera i szpinaku, zwiń ciasto rolką, którą następnie pokrój w plasterki.

5. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż na niej puste miejsca.

6. Nasmaruj puste miejsca na wierzchu jajkiem.

7. Wkładamy blachę do pieczenia z przyszłymi ciastami do piekarnika na 15 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy