ciasto mandarynkowe

bardzo szybkie i pyszne ciasto mandarynkowe. Pyszne ciasto!Podajemy z herbatą, kawą lub mlekiem.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 13-19 maja

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 34 % 17 g
węglowodany 56 % 28 g
284 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj takie produkty. Bierzemy więc bezwonny olej roślinny. Bierzemy mandarynki ze słoika, konserwy. Wziąłem 2 słoiki po 312 gr. Przepis zawierał 3 słoiki. Myślę, że możesz wziąć 3. Ponieważ mandarynki dodają soczystości ciastu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włącz piekarnik na 200 stopni. Połóż mandarynki na drushlag, odcedź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z cukrem, cukrem waniliowym przez 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj olej roślinny, a następnie nie przeszkadzaj przez długi czas.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej ciasto na arkusz o wymiarach 30 na 40 cm. pokryte papierem do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz układamy nasze mandarynki. Ostrożnie kładziemy je na górze, same są zatopione. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmujemy gotową kuchnię (ciasto), pozwalamy jej ostygnąć. I wlej glazurę na wierzch. Dla niej wymieszaj cukier puder i wodę. Cóż, tutaj musisz spojrzeć, jeśli bierzemy mniej lub więcej wody. Konieczne jest, aby glazura nie była zbyt płynna.Podlewamy go po przekątnej, więc będzie piękniej. Z łyżki. A następnie posyp zmielonymi pistacjami. Cóż, wszyscy! Czekamy, aż całkowicie ostygnie i podajemy do stołu. Smacznego.

oto taki przepis w kuchni niemieckiej. Nazywa się Kuchen. Ponieważ wszystkie takie ciasta nazywane są w Niemczech - Kuchen. Bardzo lubiany wśród niemieckich gospodyń domowych. Ponieważ szybko się robi, a produkty są pod ręką.Znalazłem go w Internecie. Chcę się z wami podzielić. Okazuje się bardzo lekki i przewiewny. Mandarynki łączą się tutaj i dodają odrobiny kwaśności.Wlej glazurę na wierzch. A pistacje posypane na wierzchu nadają temu ciastu zupełnie inny smak. Oczywiście nie możesz polać glazurą, ale zostaw to po prostu, będzie również pyszne. Aby dobrze się pokroił, lepiej odstawić.Takie ciasto dobrze znosi zamarozkę. Oznacza to, że jeśli musisz to zrobić z wyprzedzeniem lub nie masz czasu na zrobienie tego w wakacje, możesz upiec i całkowicie schłodzić w zamrażarce. Zawijając go w folię spożywczą. Ale miałem go na stole, przykryłem suchym ręcznikiem kuchennym. Stał też przez kilka dni i nie wyschł. Dlatego bardzo polecam. Smacznego dla wszystkich.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Surowy orzech Kalifornijski - 629   kcal/100g
  • Pistacje - 638   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy