kruche ciasteczka bez jajek
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Pozostaw masło w temperaturze pokojowej do zmiękczenia na około pół godziny. Następnie ubij masło mikserem, aż będzie puszyste.
2. Wlać cukier puder i wanilinę do masła, dobrze ubić.
3. Dodaj skrobię z przesianą mąką, zagnieść ciasto mikserem.
4.Ciasto jest miękkie i nie przykleja się do dłoni. Umieść ciasto na blasze do pieczenia za pomocą worka do szprycowania. Lub zwiń kulki rękami i lekko spłaszcz, możesz zastosować wzór widelcem lub łyżką.
5. Ciasteczka piecze się w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10-12 minut. Wyjmij ciasteczka z blachy do pieczenia, ostudź i podawaj z herbatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g