skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż konserwy rybne do miski i pamiętaj je trochę widelcem.
2. Obierz cebulę i pokrój na średnie kawałki lub połówki pół pierścienia.
3. Połącz rybę i cebulę.
4. Włóż ryż do mieszanki i ponownie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól.
5. Pokrój ciasto na małe kawałki, zwiń z nich koloboki.
6. Rozwałkuj każdą bułkę w naleśnik, połóż nadzienie rybne na środku, ściśnij brzegi naleśnika.
7. Ułóż uformowane placki na wysmarowanej olejem blasze do pieczenia.
8. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
9. Piecz placki do miękkości. Proces trwa około pół godziny. W tym czasie ciasta staną się różowe.
10. Wyjmij blachę do pieczenia z gotowymi pasztecikami z piekarnika, posmaruj każdy placek kawałkiem masła.
paszteciki podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mintaj w puszkach - 96 kcal/100g