ptysie z kiełbasą z ciasta francuskiego

upiecz niesamowicie pyszne ptysie o oryginalnym kształcie! Pyszne, delikatne, chrupiące ciasta francuskie z kiełbasą. Możesz użyć gotowanego i wędzonego. Dobry na wieczorną herbatę i na spotkanie z przyjaciółmi przy mocniejszych napojach! Doskonałe wyjście, jeśli niespodziewanie przyjdą goście,aw zamrażarce jest tylko ciasto francuskie.
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 39 % 21 g
węglowodany 44 % 24 g
301 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Rozmrożone ciasto rozwałkować, a następnie pokroić w poprzek na paski o szerokości około 2 cm.

2. Pokrój kiełbasę w plastry, każde kółko na pół.

3. Ułóż kawałki kiełbasy na paskach, tak aby okrągłe krawędzie lekko unosiły się nad ciastem. Na każdy pasek wystarczy kilka kawałków kiełbasy.

4. Rzuć rolkę - okazało się, że róża. Przymocuj krawędź ciasta do spodu kwiatu.

5. Umieść róże na blasze wyłożonej pergaminem.

6. Posmaruj powierzchnię róż ubitym jajkiem.

7. Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza), piecz do miękkości - aż róże się zrumienią.

podawaj róże do stołu ozdobione zielenią-w ten sposób będą wyglądać szczególnie oryginalnie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy