ptysie z kiełbasą z ciasta francuskiego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrożone ciasto rozwałkować, a następnie pokroić w poprzek na paski o szerokości około 2 cm.
2. Pokrój kiełbasę w plastry, każde kółko na pół.
3. Ułóż kawałki kiełbasy na paskach, tak aby okrągłe krawędzie lekko unosiły się nad ciastem. Na każdy pasek wystarczy kilka kawałków kiełbasy.
4. Rzuć rolkę - okazało się, że róża. Przymocuj krawędź ciasta do spodu kwiatu.
5. Umieść róże na blasze wyłożonej pergaminem.
6. Posmaruj powierzchnię róż ubitym jajkiem.
7. Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza), piecz do miękkości - aż róże się zrumienią.
podawaj róże do stołu ozdobione zielenią-w ten sposób będą wyglądać szczególnie oryginalnie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g