skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Ugotuj mleczną owsiankę ryżową. Użyj powolnej kuchenki, gotuj w trybie "owsianka mleczna".
Krok 3:
Umieść wszystkie składniki ciasta w misce miksującej i zagniataj ciasto w trybie "ciasto", czas gotowania wynosi 2 minuty.
Krok 4:
Rozwałkuj ciasto w kulkę, umieść w folii lub głębokim naczyniu z pokrywką i umieść w ciepłym miejscu na 40 minut.
Krok 5:
Oczyść jajka na twardo, drobno posiekaj i wymieszaj z mleczną owsianką ryżową i ziołami.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 3 mm i wytnij kółka o średnicy 10 cm (w przybliżeniu).
Krok 7:
Umieść 1 łyżkę nadzienia na środku każdego koła ciasta, ściśnij krawędzie, pozostawiając nadzienie otwarte.
Krok 8:
Piecz placki karelskie w rozgrzanym piekarniku 200C przez 15-20 minut.
Krok 9:
Pokrój pstrąga w cienkie kostki i udekoruj powierzchnię każdego pasztecika. Podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g