skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto statek? Zwracam uwagę na dekorowanie tego ciasta, a nie jego Robienie. Możesz upiec biszkopt według dowolnego przepisu lub użyć kompozycji tutaj. Gotuj w klasyczny sposób: na jajkach, śmietanie, kefirze itp. Schłodzić gotowy biszkopt. Wytnij szablony części statku z ciasta: podstawę, dziób, dwie kondygnacje rufy. Górne piętro rufy i boków można wykonać ze skrawków biszkoptu.
Krok 2:
Na szablonach pokrój ciastka z biszkoptu, podziel je wzdłuż na dwie części. Namocz wszystkie ciasta ciepłym mlekiem. Oba nie powinny być zbyt cienkie, w przeciwnym razie pękną.
Krok 3:
Posmaruj podstawę statku kremem mascarpone, ułóż warstwę bezy i wyrównaj na wierzchu kolejną warstwą kremu.
Krok 4:
Powtórz ten sam proces z ciastami dla wszystkich części statku-dziobu, rufy i boków.
Krok 5:
Wyślij dobrze posmarowane i wyrównane ciasto do lodówki na 20 minut. Z mastyksu zrób iluminatory i ubij krem.
Krok 6:
Umieść iluminatory na swoich miejscach. Białym kremem za pomocą małej dyszy &039;gwiazdka&039; bez nakładania kremu na górne powierzchnie ciasta 1-1, 5 cm po obu stronach, pomaluj boki i pokład statku.
Krok 7:
Udekoruj górne boki ciasta czerwonym kremem.
Krok 8:
U podstawy ciasta nałóż linię wodną wielokolorowych okrągłych cukierków. Nawiasem mówiąc, cukierki można zastąpić dowolną inną odpowiednią dekoracją cukierniczą.
Krok 9:
Użyj wykałaczki, aby przymocować wydrukowany obraz kotwicy do ciasta. Zainstaluj bok cukierków.
Krok 10:
Zrób żagle i flagi z papieru i szaszłyków. Ustaw je na swoim miejscu.
Krok 11:
Użyj niebieskiego kremu u podstawy ciasta, aby obrzeża imitowały wodę. Ułóż cukierki na całym obwodzie stojaka na morze. Udekoruj kamieniami cukierków. Wszelkie elementy dekoracyjne można zastąpić odpowiednimi dekoracjami cukierniczymi według własnego uznania. Słodki, jasny tort tematyczny statek jest udekorowany i gotowy do podania na świątecznym stole małym piratom! Smacznego i Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Candy - 397 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g