skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić kanapki pieczone z pomidorami i serem. Rozgrzej masło na patelni. Zawsze też wlewam trochę oleju roślinnego (tylko trochę), aby krem się nie palił.
Krok 2:
Do tostów użyłam białego bochenka, który idealnie nadaje się do każdej kanapki. Najważniejsze jest, aby wziąć taki, który się nie kruszy, ale można go natychmiast wykąpać w plasterkach, a następnie jeszcze lepiej i łatwiej - nawet nie trzeba go kroić. Potrzebujemy 3 kawałków. Rozłóż półfabrykaty na patelni i smaż je najpierw z jednej strony przez około 2-3 minuty na średnim ogniu. Muszą się zarumienić.
Krok 3:
Odwróć tosty na drugą stronę i smaż tyle samo czasu. Okazuje się więc, że są smażone z obu stron, aż będą chrupiące.
Krok 4:
Wyjmij gotowe tosty z patelni i przenieś na płaskie naczynie.
Krok 5:
Posmaruj je cienką warstwą keczupu. Weź keczup o odpowiednim smaku, możesz użyć domowego.
Krok 6:
Umyj pomidory i pokrój w cienkie plasterki. Kładziemy je na wierzchu, pomidory można trochę posolić, aby nie były mdłe - zawsze to robię.
Krok 7:
Rozłóż twardy ser pokrojony w cienkie plasterki na pomidorach. Wybierz ser o dobrej zawartości tłuszczu i dobrej jakości, a nie produkt serowy. Taki ser będzie się rozciągał po podgrzaniu-to jest chip gorących kanapek z serem! Na wierzchu można je również posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Pieczemy kanapki w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty. Podawaj na gorąco, gdy ser wciąż się rozciąga! Smacznego!
te kanapki należą do kuchni włoskiej, podobnie jak większość potraw z pomidorami i serem. Ten przepis na pieczone kanapki jest dobry, ponieważ są przygotowywane szybko i nie wymagają dużej ilości produktów. Nadal lubię takie tosty, ponieważ możesz dodać dowolne składniki i zastąpić je: na przykład zamiast pomidorów możesz wziąć marynowane ogórki, a zamiast keczupu użyć majonezu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g