skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej wodę i mleko do rondla, Wyślij do małego ognia. Podgrzej do ciepłego stanu. Następnie dodaj kawałek zmiękczonego masła, trzymaj w ogniu, aż całkowicie się rozpuści. Nie możesz gotować!
2. Powstałą mieszaninę wlewa się do miski, w której zagniatamy ciasto. Niech trochę ostygnie. Dodaj miód i część mąki, mieszaj, aż będzie całkowicie gładka.
3. Rozbij jajko kurze na powstałą masę, wlej drożdże, wymieszaj. Pozostaw na 15 minut, nie musisz przykrywać.
4. Po określonym czasie dodaj sól i pozostałą mąkę. Ugniataj ciasto powoli przez 10 minut. Powinien być miękki i plastyczny.
5. Ciasto wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy folią spożywczą lub pokrywką. Pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę. W tym czasie ciasto powinno zwiększyć objętość.
6. Gdy ciasto rośnie, zajmijmy się nadzieniem. Rozłóż masło na patelni, wyślij do ognia. Obierz czosnek, posiekaj nożem. Rozłóż czosnek w stopionym oleju, smaż przez kilka minut.
7. Następnie pokrój cebulę (oraz zieloną i białą część), włóż do oleju. Gotuj cebulę, aż stanie się miękka i przezroczysta.
8. Drobno posiekaj boczek, włóż do rondla do cebuli, smaż do miękkości. Zetrzyj ser na grubej tarce. Koperek umyć, posiekać nożem.
9. Ciasto dzielimy na kawałki, do każdego rozprowadzamy nadzienie z boczku z czosnkiem i cebulą. Następnie dodaj starty ser i koperek, podnieś brzegi ciasta, zbierając je do góry.
9. Układamy półfabrykaty w natłuszczonej formie, przykrywamy czystym ręcznikiem, pozostawiamy na kolejną godzinę.
10. Gdy półfabrykaty podwoją objętość, wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz bułki przez 15-20 minut. Następnie odstawiamy w wyłączonym piekarniku na około 5 minut.
schłodź bułki na ruszcie i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g