bułeczki czosnkowo-ziołowe

Świetne bułeczki będą ulubieńcem rodziny! Bułki z czosnkiem i ziołami podbijają od pierwszego kawałka. Ciasto jest miękkie, delikatne, przewiewne. Nadzienie jest aromatyczne, z dużą ilością sera. Takie bułki można podawać z pierwszymi daniami zamiast chleba. Jest również bardzo smaczny do jedzenia z sałatką ze świeżych warzyw. Możesz podać herbatę lub kawę na śniadanie.
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 22 % 13 g
węglowodany 59 % 35 g
311 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Wlej wodę i mleko do rondla, Wyślij do małego ognia. Podgrzej do ciepłego stanu. Następnie dodaj kawałek zmiękczonego masła, trzymaj w ogniu, aż całkowicie się rozpuści. Nie możesz gotować!

2. Powstałą mieszaninę wlewa się do miski, w której zagniatamy ciasto. Niech trochę ostygnie. Dodaj miód i część mąki, mieszaj, aż będzie całkowicie gładka.

3. Rozbij jajko kurze na powstałą masę, wlej drożdże, wymieszaj. Pozostaw na 15 minut, nie musisz przykrywać.

4. Po określonym czasie dodaj sól i pozostałą mąkę. Ugniataj ciasto powoli przez 10 minut. Powinien być miękki i plastyczny.

5. Ciasto wkładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy folią spożywczą lub pokrywką. Pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę. W tym czasie ciasto powinno zwiększyć objętość.

6. Gdy ciasto rośnie, zajmijmy się nadzieniem. Rozłóż masło na patelni, wyślij do ognia. Obierz czosnek, posiekaj nożem. Rozłóż czosnek w stopionym oleju, smaż przez kilka minut.

7. Następnie pokrój cebulę (oraz zieloną i białą część), włóż do oleju. Gotuj cebulę, aż stanie się miękka i przezroczysta.

8. Drobno posiekaj boczek, włóż do rondla do cebuli, smaż do miękkości. Zetrzyj ser na grubej tarce. Koperek umyć, posiekać nożem.

9. Ciasto dzielimy na kawałki, do każdego rozprowadzamy nadzienie z boczku z czosnkiem i cebulą. Następnie dodaj starty ser i koperek, podnieś brzegi ciasta, zbierając je do góry.

9. Układamy półfabrykaty w natłuszczonej formie, przykrywamy czystym ręcznikiem, pozostawiamy na kolejną godzinę.

10. Gdy półfabrykaty podwoją objętość, wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz bułki przez 15-20 minut. Następnie odstawiamy w wyłączonym piekarniku na około 5 minut.

schłodź bułki na ruszcie i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal / 100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy