pierś z kurczaka z papryką

jasne i aromatyczne danie na rodzinny obiad! Proste, ale oryginalne przygotowanie soczystej piersi z kurczaka z papryką. Połączenie kremowego i rosyjskiego sera tworzy bardzo smaczny duet, który wspiera kuszący aromat czosnku i pieprzu.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 11 % 3 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Filet z kurczaka bez skóry i bez kości. Papryka wybierz mały rozmiar, najlepiej wielokolorowy, ilość można zwiększyć do smaku. Z przypraw biorę paprykę, pieprz, oregano, tymianek, ale możesz wziąć swoje ulubione przyprawy do kurczaka. Mój ser to rosyjski i kremowy twarożek. Przygotuj naczynie do pieczenia i włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wybrane papryki - mam małe papryki o łącznej wadze 190 gramów-uwolnij je od nasion i odetnij łodygę. Opłucz paprykę bieżącą zimną wodą na zewnątrz i wewnątrz. Pokrój je wystarczająco cienko i ułóż warstwę na dnie wybranego kształtu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz filet z piersi kurczaka pod bieżącą zimną wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Nie bierz zbyt dużych piersi, ale jeśli są duże, pokrój je na pół, aby w określonym czasie miały czas na gotowanie. Ułóż filety z kurczaka w formie na wierzchu posiekanej papryki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połącz suche przyprawy i sól i natrzyj kurczaka tą mieszanką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz ząbki czosnku i pokrój w drobną kostkę. Ułóż posiekany czosnek na wierzchu kurczaka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ser śmietankowy, jeśli można go pokroić, pokroić w plastry i ułożyć na kurczaku z czosnkiem. Jeśli jest trudny do cięcia, po prostu ułóż go równomiernie na każdym kawałku fileta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i równomiernie posyp nim kurczaka. Włóż formę z kurczakiem i papryką do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut, aż ser utworzy się zrumienioną, apetyczną skórką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gotowego kurczaka z pieczoną papryką na gorąco. Na talerzu ułóż filet z kurczaka z serem i dodaj pieczoną paprykę. To danie można podawać jako niezależne, na obfity obiad dla mężczyzn możesz zaoferować ziemniaki.

podczas przygotowywania tego dania smaki stały w całym domu! Gotowe danie okazało się również bardzo aromatyczne. Połączenie ser śmietankowy - czosnek jest już znane, ale pieczenie kurczaka z dwoma rodzajami sera i czosnku, a nawet na poduszce z papryki - pomysł jest nowy i udany (przynajmniej dla mnie). Okazało się, że wszystko jest bardzo pachnące, soczyste i smaczne!. Taki kurczak przypadnie do gustu miłośnikom diety.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy