skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki. Filet z kurczaka bez skóry i bez kości. Papryka wybierz mały rozmiar, najlepiej wielokolorowy, ilość można zwiększyć do smaku. Z przypraw biorę paprykę, pieprz, oregano, tymianek, ale możesz wziąć swoje ulubione przyprawy do kurczaka. Mój ser to rosyjski i kremowy twarożek. Przygotuj naczynie do pieczenia i włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Krok 2:
Wybrane papryki - mam małe papryki o łącznej wadze 190 gramów-uwolnij je od nasion i odetnij łodygę. Opłucz paprykę bieżącą zimną wodą na zewnątrz i wewnątrz. Pokrój je wystarczająco cienko i ułóż warstwę na dnie wybranego kształtu.
Krok 3:
Opłucz filet z piersi kurczaka pod bieżącą zimną wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Nie bierz zbyt dużych piersi, ale jeśli są duże, pokrój je na pół, aby w określonym czasie miały czas na gotowanie. Ułóż filety z kurczaka w formie na wierzchu posiekanej papryki.
Krok 4:
Połącz suche przyprawy i sól i natrzyj kurczaka tą mieszanką.
Krok 5:
Obierz ząbki czosnku i pokrój w drobną kostkę. Ułóż posiekany czosnek na wierzchu kurczaka.
Krok 6:
Ser śmietankowy, jeśli można go pokroić, pokroić w plastry i ułożyć na kurczaku z czosnkiem. Jeśli jest trudny do cięcia, po prostu ułóż go równomiernie na każdym kawałku fileta.
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce i równomiernie posyp nim kurczaka. Włóż formę z kurczakiem i papryką do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut, aż ser utworzy się zrumienioną, apetyczną skórką.
Krok 8:
Podawaj gotowego kurczaka z pieczoną papryką na gorąco. Na talerzu ułóż filet z kurczaka z serem i dodaj pieczoną paprykę. To danie można podawać jako niezależne, na obfity obiad dla mężczyzn możesz zaoferować ziemniaki.
podczas przygotowywania tego dania smaki stały w całym domu! Gotowe danie okazało się również bardzo aromatyczne. Połączenie ser śmietankowy - czosnek jest już znane, ale pieczenie kurczaka z dwoma rodzajami sera i czosnku, a nawet na poduszce z papryki - pomysł jest nowy i udany (przynajmniej dla mnie). Okazało się, że wszystko jest bardzo pachnące, soczyste i smaczne!. Taki kurczak przypadnie do gustu miłośnikom diety.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g