babeczki z płynnym nadzieniem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Połącz czekoladę i masło.
Krok 3:
Rozpuść, mieszając, w łaźni wodnej i ostudź.
Krok 4:
Ubij jajka z cukrem w puszystą pianę.
Krok 5:
Dodaj jajka do masy czekoladowej.
Krok 6:
Wlać ekstrakt z migdałów. Wymieszać.
Krok 7:
Przesiej mąkę i wlej Części do mieszanki czekoladowej.
Krok 8:
Rozłóż ciasto w natłuszczonych foremkach do muffinek.
Krok 9:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Ekstrakt z migdałów - 0 kcal/100g