skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić udka z kurczaka w cieście francuskim? Przygotuj jedzenie. Jeśli nie używasz schłodzonego, ale mrożonego mięsa, wyjmij je z zamrażarki z wyprzedzeniem, przenosząc je na noc do lodówki. W ten sposób rozmrozi się najdelikatniej i prawidłowo. Ale rozmrozić ciasto francuskie 30-45 minut przed gotowaniem. Możesz użyć zarówno ciasta drożdżowego, jak i bez drożdży. Obierz ząbki czosnku.
Krok 2:
Udka z kurczaka dokładnie spłucz zimną wodą, a następnie osusz ręcznikami papierowymi. Złóż je do miski, posyp solą i czarnym pieprzem. Możesz także dodać dowolne ulubione przyprawy i przyprawy. Posiekaj czosnek na tarce lub przez prasę, przetrzyj nim nogi.
Krok 3:
Pokrój twardy ser w cienkie plasterki. Ostrożnie odłącz skórkę od fileta mięsnego, włóż kawałek sera do kieszeni. Wybierz naturalny i wysokiej jakości ser, bez tłuszczów roślinnych w kompozycji.
Krok 4:
Ciasto francuskie posyp mąką i zwiń w warstwę o grubości 0,5 cm ostrym nożem pokrój warstwę na paski o szerokości 1-2 cm bardzo wygodnie jest użyć noża do pizzy.
Krok 5:
Zawiń każdą nogę w ciasto. Zacznij zwijać mięso w ciasto z wąskiej strony.
Krok 6:
Przykryj głęboką blachę do pieczenia pergaminem. Rozłóż nogi w odległości od siebie.
Krok 7:
Aby nogi były różowe, posmaruj je żółtkiem. Z pozostałego białka możesz zrobić omlet.
Krok 8:
Piecz udka z kurczaka w cieście w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę, ciasto powinno się dobrze zrumienić. Podawaj na gorąco do stołu, możesz zrobić ziemniaki do dekoracji. Smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób rozmrażania kurczaka, przeczytaj artykuł o prawidłowym rozmrażaniu żywności .
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w ten katalog .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g