skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę bez mąki? Gotuj pierś z kurczaka, aż będzie ugotowana w osolonej wodzie. Pokrój na małe kawałki. Zamiast kurczaka możesz również użyć fileta z indyka, będzie nie mniej smaczny i zdrowy.
Krok 2:
Na bazę zmiel kalafior w blenderze lub robocie kuchennym na papkę (gotowałem wcześniej w osolonej wodzie przez pięć minut).
Krok 3:
Wymieszaj kalafior z drobno startym twardym serem i jajkiem. Sól do smaku. Wszystko wymieszaj.
Krok 4:
Przenieś powstałą masę do formy do pieczenia wyłożonej pergaminem (mam formę o średnicy 21 cm). Aby Pizza dobrze się zdjęła i nie przykleiła, posmaruj trochę pergaminu i boków formy olejem roślinnym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut, aż masa się zetnie. Może to zająć trochę więcej lub trochę mniej czasu. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 5:
Podczas pieczenia bazy przygotuj nadzienie. Do nadzienia wziąłem gotowaną pierś z kurczaka, gotowane pieczarki, pomidory koktajlowe. Można również użyć papryki, kukurydzy w puszkach i innych warzyw. Aby pizza była naprawdę odpowiednia, staraj się nie używać szkodliwych produktów - majonezu, kiełbasy, bekonu itp. Połóż na nim nadzienie, posyp tartym twardym serem. Wyślij ponownie do piekarnika na 20 minut.
istnieje opinia, że dieta i prawidłowe odżywianie jest nudne i nie jest smaczne. Przepis na tę pizzę jest wyraźnym zaprzeczeniem! Delikatna Baza o wyraźnym smaku sera i pysznym nadzieniu, myślę, że nikogo nie pozostawi obojętnym! Pizza podobała się zarówno mnie, jak i moim bliskim, mimo że mój mąż wcale nie jest zwolennikiem prawidłowego odżywiania. A teraz wiem, jak karmić moich bliskich zdrowym kalafiorem, którego nie tolerują - można go ukryć w podstawie do pizzy! Więc na pewno wezmę ten przepis do siebie!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g