Pizza bez mąki

zdrowa Pizza bez mąki i bez szkody dla sylwetki. Przepis jest idealny dla tych, którzy starają się jeść prawidłowo, zbilansować i monitorować swoją sylwetkę. Maksymalne korzyści przy minimalnej ilości kalorii. Koniecznie spróbuj zrobić taką pizzę! Wynik mile cię zaskoczy!
Anna SlawinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 17 % 4 g
124 kcal
IG: 50 / 50 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę bez mąki? Gotuj pierś z kurczaka, aż będzie ugotowana w osolonej wodzie. Pokrój na małe kawałki. Zamiast kurczaka możesz również użyć fileta z indyka, będzie nie mniej smaczny i zdrowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na bazę zmiel kalafior w blenderze lub robocie kuchennym na papkę (gotowałem wcześniej w osolonej wodzie przez pięć minut).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj kalafior z drobno startym twardym serem i jajkiem. Sól do smaku. Wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś powstałą masę do formy do pieczenia wyłożonej pergaminem (mam formę o średnicy 21 cm). Aby Pizza dobrze się zdjęła i nie przykleiła, posmaruj trochę pergaminu i boków formy olejem roślinnym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut, aż masa się zetnie. Może to zająć trochę więcej lub trochę mniej czasu. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas pieczenia bazy przygotuj nadzienie. Do nadzienia wziąłem gotowaną pierś z kurczaka, gotowane pieczarki, pomidory koktajlowe. Można również użyć papryki, kukurydzy w puszkach i innych warzyw. Aby pizza była naprawdę odpowiednia, staraj się nie używać szkodliwych produktów - majonezu, kiełbasy, bekonu itp. Połóż na nim nadzienie, posyp tartym twardym serem. Wyślij ponownie do piekarnika na 20 minut.

istnieje opinia, że dieta i prawidłowe odżywianie jest nudne i nie jest smaczne. Przepis na tę pizzę jest wyraźnym zaprzeczeniem! Delikatna Baza o wyraźnym smaku sera i pysznym nadzieniu, myślę, że nikogo nie pozostawi obojętnym! Pizza podobała się zarówno mnie, jak i moim bliskim, mimo że mój mąż wcale nie jest zwolennikiem prawidłowego odżywiania. A teraz wiem, jak karmić moich bliskich zdrowym kalafiorem, którego nie tolerują - można go ukryć w podstawie do pizzy! Więc na pewno wezmę ten przepis do siebie!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy