Kulebiaka z rybą halibut

pyszna i satysfakcjonująca przekąska z ciasta rybnego! Spróbuj! Kulebyaki są uważane za jedną z ulubionych i preferowanych przez ludy północne potraw. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym używam halibuta, chociaż zamiast tego można użyć dowolnej innej ryby. Taki kulebyak jest zwykle pieczony przez naszą babcię. Dlatego jestem jej wdzięczna za kolejny przepis. Okazuje się doskonałe jedzenie, a jednocześnie bardzo satysfakcjonujące. Nieco uprościmy przepis, kupując ciasto drożdżowe ze sklepu, chociaż moja babcia zrobiła to sama.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 10 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 56 % 20 g
206 kcal
IG: 5 / 95 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filety rybne, cebula i zielona, sól, ciasto, olej - wszystkie produkty, których potrzebujemy kulebyaki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet niewolnicy kroimy na kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę i zieloną

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oba rodzaje cebuli miesza się z kawałkami ryby i soli do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto dzielimy na kulki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto, posmaruj stopionym masłem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż przygotowane nadzienie rybne.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ściskamy z obu stron, zostawiamy dziurę na środku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!!!

i tak ciasto drożdżowe zwijamy w rolkę i kroimy na małe kawałki. Następnie zwiń każdy kawałek w prostokąt. Topimy masło i smarujemy rozwałkowane ciasto, a następnie kładziemy na nim nadzienie rybne. Zginamy brzegi ciasta drożdżowego, aby kawałek ryby był widoczny. Do nadzienia: filet rybny halibut pokroić na małe kawałki, cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Opłucz zieloną cebulę i drobno posiekaj. Rybę, zieloną i cebulę wkładamy do głębokiej miski i solimy do smaku. Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i rozłóż kulebyaki. Następnie pieczemy kulebyaki w nagrzanym piekarniku w temperaturze co najmniej 180 C. okazuje się doskonałe jedzenie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Halibut gotowany - 216   kcal/100g
  • Halibut świeży - 102   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy