Kulebiaka z rybą halibut
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filety rybne, cebula i zielona, sól, ciasto, olej - wszystkie produkty, których potrzebujemy kulebyaki
Krok 2:
Filet niewolnicy kroimy na kawałki
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę i zieloną
Krok 4:
Oba rodzaje cebuli miesza się z kawałkami ryby i soli do smaku.
Krok 5:
Ciasto dzielimy na kulki.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto, posmaruj stopionym masłem.
Krok 7:
Rozłóż przygotowane nadzienie rybne.
Krok 8:
Ściskamy z obu stron, zostawiamy dziurę na środku.
Krok 9:
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 10:
Piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.
Krok 11:
Smacznego!!!
i tak ciasto drożdżowe zwijamy w rolkę i kroimy na małe kawałki. Następnie zwiń każdy kawałek w prostokąt. Topimy masło i smarujemy rozwałkowane ciasto, a następnie kładziemy na nim nadzienie rybne. Zginamy brzegi ciasta drożdżowego, aby kawałek ryby był widoczny. Do nadzienia: filet rybny halibut pokroić na małe kawałki, cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Opłucz zieloną cebulę i drobno posiekaj. Rybę, zieloną i cebulę wkładamy do głębokiej miski i solimy do smaku. Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i rozłóż kulebyaki. Następnie pieczemy kulebyaki w nagrzanym piekarniku w temperaturze co najmniej 180 C. okazuje się doskonałe jedzenie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g