gorące kanapki z paluszkami krabowymi i serem

oryginalne śniadanie zapewni nastrój na cały dzień. Takie kanapki można podawać jako osobne danie, na przykład na śniadanie, lub jako przekąskę na świąteczną ucztę. Te kanapki są szczególnie smaczne na gorąco, chociaż moje domowe twierdzą, że są nie mniej smaczne na zimno. Zrobiłem ich dużo, a część została na drugi dzień. Szybkie podgrzewanie w kuchence mikrofalowej - i uczucie, że właśnie się upiekły. Drugiego dnia nie są gorsze niż w dniu gotowania. I to jest ich niewątpliwy plus.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 64 % 27 g
węglowodany 10 % 4 g
297 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Do gorących kanapek z paluszkami krabowymi i serem potrzebujemy: małej bagietki, paluszków krabowych, sera,odrobiny koperku, jajka, czosnku, oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zacznijmy od przygotowania nadzienia. Drobno posiekaj paluszki krabowe. W razie potrzeby możesz je zmielić w blenderze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz paluszki krabowe z serem, jajkiem i ziołami. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój bagietkę w równe plastry o grubości około 1,5 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż 1-2 łyżki po jednej stronie bagietki. l. nadzienie krabowe i zagnieść łyżką, aby nadzienie nie pękło i nie wychodziło poza krawędzie kromki chleba.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż kanapki nadzieniem do dołu. Smażyć na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie odwróć kanapki i smaż, aż na bagietce pojawi się złoty kolor. Przenieś kanapki na talerz i natychmiast podawaj.

od dzieciństwa uwielbiam gorące kanapki. Kiedy miałem 7 lat, moja mama i ja po raz pierwszy zrobiliśmy gorące kanapki z kiełbasą pod czapką serową. Te kanapki robię do dziś, uwielbia je cała moja rodzina. Są nie tylko smaczne, ale także sycące. Jedna kanapka wystarcza na pełne śniadanie. Kiedyś podzielę się tutaj przepisem. Jednak stopniowo zacząłem opanowywać wiele innych przepisów na podobne przekąski. A nadzienie z paluszków krabowych też mi się podobało.

paluszki krabowe można bezpiecznie zastąpić krewetkami.

oprócz pszenicy możesz użyć bagietki żytniej, a także zwykłego czarnego lub białego chleba-co bardziej Ci się podoba.

w razie potrzeby czosnek można usunąć, a ostrość można uzyskać za pomocą mielonego chili na czubku noża lub drobno posiekanego kawałka świeżej ostrej papryki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy