skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Do gorących kanapek z paluszkami krabowymi i serem potrzebujemy: małej bagietki, paluszków krabowych, sera,odrobiny koperku, jajka, czosnku, oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.
Krok 2:
Zacznijmy od przygotowania nadzienia. Drobno posiekaj paluszki krabowe. W razie potrzeby możesz je zmielić w blenderze.
Krok 3:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 4:
Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 5:
Połącz paluszki krabowe z serem, jajkiem i ziołami. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 6:
Pokrój bagietkę w równe plastry o grubości około 1,5 cm.
Krok 7:
Połóż 1-2 łyżki po jednej stronie bagietki. l. nadzienie krabowe i zagnieść łyżką, aby nadzienie nie pękło i nie wychodziło poza krawędzie kromki chleba.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Ułóż kanapki nadzieniem do dołu. Smażyć na złoty kolor.
Krok 9:
Następnie odwróć kanapki i smaż, aż na bagietce pojawi się złoty kolor. Przenieś kanapki na talerz i natychmiast podawaj.
od dzieciństwa uwielbiam gorące kanapki. Kiedy miałem 7 lat, moja mama i ja po raz pierwszy zrobiliśmy gorące kanapki z kiełbasą pod czapką serową. Te kanapki robię do dziś, uwielbia je cała moja rodzina. Są nie tylko smaczne, ale także sycące. Jedna kanapka wystarcza na pełne śniadanie. Kiedyś podzielę się tutaj przepisem. Jednak stopniowo zacząłem opanowywać wiele innych przepisów na podobne przekąski. A nadzienie z paluszków krabowych też mi się podobało.
paluszki krabowe można bezpiecznie zastąpić krewetkami.
oprócz pszenicy możesz użyć bagietki żytniej, a także zwykłego czarnego lub białego chleba-co bardziej Ci się podoba.
w razie potrzeby czosnek można usunąć, a ostrość można uzyskać za pomocą mielonego chili na czubku noża lub drobno posiekanego kawałka świeżej ostrej papryki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g