skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do gotowania ziemniaków w piekarniku z serem i majonezem.
Krok 2:
Dobrze umyj ziemniaki. Wyślij do rondla i zalej wodą. Postawić na dużym ogniu, po zagotowaniu osolić wodę, zmniejszyć ogień do średniego i gotować do połowy ugotowanego przez około 10 minut. W razie potrzeby możesz również wstępnie obrać ziemniaki.
Krok 3:
Podczas gotowania ziemniaków przygotuj sos. Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Wymieszaj z majonezem. Zetrzyj ser.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie lub półpierścienie. Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż w nim cebulę na złoty kolor. Musisz okresowo mieszać cebulę, aby się nie przypaliła.
Krok 5:
Spuść wodę z patelni, lekko ostudź ziemniaki. Jeśli użyto dużych lub średnich ziemniaków, pokrój każdą bulwę na pół. Jeśli użyto małych ziemniaków, możesz użyć ich w całości.
Krok 6:
Dodaj sos czosnkowo-majonezowy do ziemniaków, delikatnie wymieszaj dużą łyżką.
Krok 7:
W naczyniu do pieczenia ułóż ziemniaki z majonezem w pierwszej warstwie.
Krok 8:
Następnie smażona cebula.
Krok 9:
I posyp równomiernie serem.
Krok 10:
Powtórz ponownie wszystkie warstwy w tej samej kolejności. Wyślij do piekarnika w 180 stopniach na 30 minut. (czas i temperatura mogą się różnić, skup się na możliwościach piekarnika). Alternatywnie możesz przykryć formę ziemniakami folią, piec przez 30 minut, a następnie usunąć folię i pozostawić, aż ser się zrumieni. Z odmiany ziemniaków czas pieczenia może wzrosnąć lub odwrotnie. Możesz sprawdzić gotowość ziemniaków za pomocą wykałaczki.
Krok 11:
Posyp gotowe danie ulubionymi ziołami i posyp mieloną papryką. Intensywność pieczenia Skórki serowej określ według własnych upodobań.
istnieje wiele opcji gotowania ziemniaków w piekarniku, proponuję jedną z nich.
ziemniaki można gotować w skórce lub obrane.
ser do tego dania można użyć dowolnego smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g