angielskie skosy

nie wiesz, co podać do herbaty? Upiecz angielskie bułeczki! Skony to bardzo smaczne angielskie bułeczki lub ciasta. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe i szybkie. Smak jest delikatny, umiarkowanie słodki, co nie przeszkadza w jedzeniu ich razem z dżemem lub dżemem. Spróbuj, mam nadzieję, że ci się spodoba!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 19 % 12 g
węglowodany 69 % 43 g
321 kcal
IG: 2 / 14 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niedawno po raz pierwszy spróbowałem tego słodkiego wypieku, który przypadł mi do gustu. Dzielę się z Tobą przepisem, z którego dowiesz się, jak upiec angielskie Skony w bardzo prosty, zrozumiały i niedrogi sposób w domu. Do tego potrzebujemy produktów, które wskazałem w składnikach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta. Przesiej mąkę, dodaj zimne masło i zmiel na okruchy. Dodaj proszek do pieczenia i cukier. Jeśli lubisz słodsze, ilość cukru można nieznacznie zwiększyć, ponieważ nie są one zbyt słodkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj suszone owoce (wziąłem rodzynki, ale jeśli weźmiesz suszone morele lub daktyle, najpierw trzeba je jeszcze posiekać), wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz dodając na przemian śmietanę i mleko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zagniatamy ciasto, ale nie ugniatamy, ale robimy to trochę inaczej. Ciasto układamy na stole, ściskamy rękami, składamy na pół-ściskamy, ponownie składamy na pół-ściskamy. Ciasto posypujemy mąką z obu stron, wkładamy do torby i wysyłamy do lodówki na 15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzone ciasto lekko ugniatamy rękami lub rozwałkujemy wałkiem do ciasta (grubość około 3 cm) i dowolnie kroimy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś kawałki na blachę do pieczenia. Lekko ubij jajko i raz posmaruj skórki, po 2 minutach ponownie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C przez około 20 minut. Nasze skosy są gotowe, pozwól im trochę ostygnąć i podawaj. Smacznego!

łatwe w przygotowaniu, rumiane i apetyczne. Bardzo dobrze nadaje się jako deser do herbaty, kawy, kakao, mleka, kompotu, galaretki, kefiru, lemoniady i innych napojów według własnego gustu. Dzieci będą zachwycone, ponieważ te Skony naprawdę okazują się bardzo smaczne. Czasami pieczę je na weekend, kiedy cała rodzina zbiera się przy stole i oczekuję ode mnie, że rozpieszczę ich dzisiaj tak interesująco. Gotuj w dobrym nastroju, a na pewno ci się uda!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g

Podobne przepisy