skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę z czerwoną rybą na cieście drożdżowym? Przygotuj składniki ciasta.
Krok 2:
Połącz serwatkę i wodę i lekko podgrzej (temperatura płynu nie powinna przekraczać 40 ° C, więc bądź ostrożny i nie przegrzewaj). Wlej łyżkę cukru do ciepłej cieczy i dodaj drożdże.
Krok 3:
Dokładnie wymieszaj, aby drożdże całkowicie rozpuściły się w cieczy.
Krok 4:
Wlej oliwę z oliwek.
Krok 5:
Dodaj sól i partiami wprowadź przesianą mąkę.
Krok 6:
W ten sposób zagnieść ciasto. Najpierw zagniataj ciasto w misce przez kilka minut, aby zebrało się w niejednorodną Kolobok.
Krok 7:
Następnie przejdź do stołu roboczego i dobrze zagniataj ciasto przez 7-8 minut. Powinien stać się gładki i bardzo delikatny. Jeśli to konieczne, lekko posyp stół mąką podczas ugniatania, ale nie daj się ponieść emocjom, aby nie zatkać ciasta.
Krok 8:
Umieść ciasto w misce (wcześniej możesz je lekko posmarować olejem lub posypać mąką), przykryj wilgotnym ręcznikiem lub folią i pozostaw na 1 godzinę w cieple do wyrośnięcia.
Krok 9:
Gdy ciasto pasuje, przygotuj nadzienie.
Krok 10:
Najpierw zajmij się sosem. Tradycyjnie do pizzy używa się sosu pomidorowego ze świeżych lub konserwowanych pomidorów, ale ponieważ sezon świeżych pomidorów jest zbyt krótki, a puszki nie można znaleźć wszędzie, proponuję przygotować prostą, ale smaczną wersję sosu do pizzy. Weź 1 łyżkę. L. ze zjeżdżalnią dobrej (wysokiej jakości i smacznej!) koncentrat pomidorowy, Dodaj do niego 2-3 łyżki. l. Woda (przegotowana), szczypta cukru, soli i trochę suszonych ziół.
Krok 11:
I wymieszaj. Konsystencja sosu powinna być zbliżona do keczupu, więc jeśli to konieczne, możesz dodać trochę więcej lub mniej wody, w zależności od gęstości makaronu. To wszystko, sos jest gotowy.
Krok 12:
Przygotuj również ser - zetrzyj go na grubej tarce. Nawiasem mówiąc, zamiast mozzarelli możesz wziąć dowolny inny ser, najważniejsze jest to, że jest smaczny i łatwo się topi.
Krok 13:
Pokrój łososia solonego w cienkie plasterki.
Krok 14:
Po godzinie włóż piekarnik do podgrzania do 230-250 C wraz z blachą do pieczenia lub kamieniem do pizzy i wyjmij już dopasowane ciasto.
Krok 15:
Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i podziel na 3-4 części, w zależności od pożądanej wielkości pizzy.
Krok 16:
Rzuć każdą część w piłkę, przykryj bułki ręcznikiem i pozostaw na 5-10 minut.
Krok 17:
Po odpowiednim czasie weź jedną bułkę (trzymaj resztę pod ręcznikiem, aby się nie zwietrzała) i natychmiast połóż ją na papierze do pieczenia.
Krok 18:
Rozwałkuj lub rozciągnij bułkę ciasta rękami na ciasto o grubości 5 mm (Wybierz grubość ciasta według własnego gustu, możesz ją rozwałkować na cieńszą lub grubszą).
Krok 19:
Posmaruj tortillę sosem.
Krok 20:
A na wierzch posyp obfitą porcją startego sera.
Krok 21:
Z gorącego piekarnika ostrożnie wyjmij rozgrzaną blachę do pieczenia i przeciągnij na nią uformowaną pizzę. Piecz pizzę do całkowitego ugotowania przez około 7 minut lub dłużej, skup się na możliwościach piekarnika. Pizza powinna się zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 22:
Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i połóż kawałki solonej ryby na wierzchu.
Krok 23:
Dodaj także garść rukoli i trochę świeżych liści bazylii. W ten sam sposób przygotuj pozostałe trzy pizze.
Krok 24:
To wszystko, bardzo smaczna i delikatna pizza z czerwoną rybą jest gotowa! Podawaj natychmiast do stołu.
Krok 25:
Smacznego!
ta ilość składników daje 4 pizze o średnicy około 26-28 cm.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
ważne: jak wymienić suche drożdże na prasowane, w którym płynie lepiej rozcieńczyć, dlaczego musisz być w stanie odróżnić drożdże aktywne od drożdży instant i przeczytaj inne przydatne wskazówki w artykule o drożdżach .
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g