skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
W wygodnym naczyniu, takim jak mała patelnia, wlej mak i napełnij go wodą, aby lekko przykrył mak.Stawiamy na średnim ogniu i mieszając gotuj mak, aż woda całkowicie się zagotuje.Mak można posmakować, jeśli jest jeszcze twardy, dodać więcej wody i jeszcze trochę ugotować.
Krok 3:
Rozwałkuj ciasto i pokrój Trójkąt, jak na zdjęciu.
Krok 4:
Usuń Mak z ognia.
Krok 5:
Dodaj miód i dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Rozłóż nadzienie na cieście i zwiń w bułki.
Krok 7:
Rozłóż na blasze do pieczenia.Piec przez 10-15 minut w temperaturze 200 gr.. Musisz uważać, aby bułki nie wyschły.
Krok 8:
Gotowanie czekolady. Rozbijamy go na naczynia.
Krok 9:
Dodaj mleko i włóż do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty średniej mocy. Też cały czas patrzeć.
Krok 10:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 11:
Połóż gotowe bułki na talerzu i polej polewą czekoladową. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g