babeczki z dżemem w środku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajko trzepaczką z kefirem i olejem roślinnym.
2. Przesiej mąkę pszenną. Wlej do niego cukier, sól i proszek do pieczenia. Mieszaj suchą łyżką, aż będzie gładka.
3. Wlej suche składniki do płynnej masy i mieszaj ciasto, aż uzyskasz jednorodną konsystencję.
4. Nasmaruj silikonowe foremki do muffinek olejem roślinnym. Włóż do każdego 1 łyżkę.l. ciasto. Następnie dodaj 0,5 łyżeczki. dowolnego dżemu i posyp łyżką ciasta.
5. Upiecz babeczki w piekarniku w temperaturze 200 stopni. Gotują się około 20-25 minut. Podawaj na stole na ciepło, możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g