serniki ziemniaczane z kurczakiem

takie serniki ziemniaczane z łatwością zastąpią drugie danie. Czas na przygotowanie serników z kurczakiem nie jest tak długi. Są szczególnie smaczne z upałem i upałem. Możesz podać je z sałatką warzywną, a obiad jest gotowy.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 8 g
tłuszcze 36 % 10 g
węglowodany 36 % 10 g
160 kcal
IG: 90 / 0 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obieramy ziemniaki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugniatamy tłuczkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy ziemniaki ostygną, przygotuj nadzienie. Smażyć mięso mielone z drobno posiekaną cebulą, przyprawami i przyprawami do smaku. Dodałam bazylię. Jeśli mięso mielone jest chude, dodaj olej roślinny podczas smażenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połącz schłodzone ziemniaki z posiekanymi ziołami, jajkiem i dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę i zagniataj ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Blachę do pieczenia dobrze smarujemy olejem roślinnym i układamy ciasto ziemniaczane w kształcie kółek o grubości około 1 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj każdy sernik ubitym jajkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie rozłóż nadzienie na środku każdego sernika, lekko go naciskając.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp tartym serem na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczemy serniki ziemniaczane w temperaturze 180 stopni. około 20 minut na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I od razu zapraszamy wszystkich do stołu! Smacznego!

W razie potrzeby mielonego kurczaka można zastąpić mięsem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy