skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obieramy ziemniaki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugniatamy tłuczkiem.
Krok 3:
Gdy ziemniaki ostygną, przygotuj nadzienie. Smażyć mięso mielone z drobno posiekaną cebulą, przyprawami i przyprawami do smaku. Dodałam bazylię. Jeśli mięso mielone jest chude, dodaj olej roślinny podczas smażenia.
Krok 4:
Połącz schłodzone ziemniaki z posiekanymi ziołami, jajkiem i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj mąkę i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Blachę do pieczenia dobrze smarujemy olejem roślinnym i układamy ciasto ziemniaczane w kształcie kółek o grubości około 1 cm.
Krok 7:
Posmaruj każdy sernik ubitym jajkiem.
Krok 8:
Następnie rozłóż nadzienie na środku każdego sernika, lekko go naciskając.
Krok 9:
Posyp tartym serem na wierzchu.
Krok 10:
Pieczemy serniki ziemniaczane w temperaturze 180 stopni. około 20 minut na złoty kolor.
Krok 11:
I od razu zapraszamy wszystkich do stołu! Smacznego!
W razie potrzeby mielonego kurczaka można zastąpić mięsem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g