skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 170 Stopni Celsjusza. Przygotowujemy formę do pieczenia ciast. Lepiej jest użyć małej, maksymalnie 20 cm średnicy. Pokrywamy go papierem do pieczenia.
2. Buraki i muszą być surowe, oczyszczone i trzy na najmniejszej tarce, po czym powstałą masę zalać sokiem z cytryny i octem winnym. Ponownie wymieszaj za pomocą blendera zanurzeniowego. Następnie dodaj śmietanę i ponownie ubij wszystko blenderem.
3. W osobnej misce o odpowiedniej wielkości połącz zmiękczone masło z granulowanym cukrem, rozbij tam jajka, wlej ekstrakt waniliowy. Ubij wszystko blenderem do puszystości, a następnie rozłóż masę buraczaną do mieszanki . Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
4. W dużej, czystej misce przesiej mąkę wraz z proszkiem kakaowym i proszkiem do pieczenia. Po małych porcjach Wprowadzamy suchą mieszaninę do mokrej (uzyskanej w punkcie 3). Wymieszaj wszystko, aż do całkowitego połączenia.
5. Podziel gotowe ciasto na pół i piecz dwa ciasta w rozgrzanym piekarniku przez pół godziny. Być może zajmie to trochę mniej czasu - wszystko zależy od konkretnego piekarnika. Najważniejsze jest to, że ciasta się nie palą. Gotowe ciasta trzymamy w formie przez 10 minut, po czym usuwamy i całkowicie schładzamy na ruszcie. Ciasta można pozostawić wysokie lub pokroić na dwa - tutaj musisz skupić się na własnym smaku. W razie potrzeby wyrównujemy ciasta nożem - dzięki temu ciasto będzie piękniejsze. Zachowaj ozdoby do dekoracji gotowego ciasta.
6. Przygotowujemy krem, do którego łączymy masło o temperaturze pokojowej i cukier puder. Ubijaj do puszystości. Następnie włóż ser twarogowy do mieszanki i ponownie ubij. Włóż krem do lodówki.
7. Najciekawsze jest złożenie ciasta! To bardzo proste. Posmaruj każde ciasto kremem, połóż na sobie, posmaruj boki. Pozostałe skrawki kruszymy i dekorujemy nimi wierzch ciasta.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal / 100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g

