skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie tego pysznego dania nie jest trudne. Na początek przygotowujemy składniki:
- salami kroimy w cienkie plasterki, które kroimy na połówki lub ćwiartki. Ogólnie rzecz biorąc, nie ma znaczenia, jak kiełbasa zostanie pokrojona - możesz pokroić według własnego gustu,
- obierz cebulę z łuski i drobno posiekaj,
- umyj paprykę, pokrój na pół i oczyść nasiona, usuń łodygę, a następnie drobno posiekaj miąższ,
- trzy cheddar na tarce.
teraz możesz przejść bezpośrednio do gotowania:
- włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza,
- podgrzej patelnię na dużym ogniu, a następnie włóż do niej kawałki salami i mieszając smaż je przez 1 minutę. Część salami odkładamy do miski na później, do pozostałej na patelni kiełbasy dodajemy cebulę i ciągle mieszając smażymy je razem przez 2 minuty,
- dodaj posiekaną paprykę na patelnię, gotuj, mieszając, jeszcze 1 minutę, a następnie zdejmij patelnię z ognia,
- pokrój bagietkę na wierzch, usuń miąższ, a następnie posmaruj bagietkę sosem,
- na sos równomiernie rozprowadź mieszankę salami, papryki i cebuli,
- wymieszaj ser śmietankowy, śmietanę, mozzarellę, starty cheddar i zarezerwowane na później smażone kawałki salami. Rozłóż mieszaninę sera na bagietce,
- bagietkę owijamy folią żaroodporną i wysyłamy do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 15 minut,
- gdy minie określony czas, rozpakuj folię i pozostaw bagietkę do pieczenia w piekarniku przez kolejne 5 minut. Powinieneś dostać apetyczną skórkę,
gotową bagietkę kroimy na porcje i natychmiast podajemy do stołu, aż ostygnie!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g