Bagietka nadziewana

ciepły i chrupiący chleb z aromatycznym nadzieniem... To jest pyszne! Bagietka z nadzieniem to proste i spektakularne danie, które w obecności produktów można szybko ugotować, na przykład, jeśli przyjaciele niespodziewanie przyszli odwiedzić. Ponadto taka bagietka będzie doskonałym śniadaniem. Można go pokroić na porcje i zabrać jako przekąskę do szkoły, pracy lub podróży.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 15 g
tłuszcze 64 % 32 g
węglowodany 6 % 3 g
311 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

przygotowanie tego pysznego dania nie jest trudne. Na początek przygotowujemy składniki:

- salami kroimy w cienkie plasterki, które kroimy na połówki lub ćwiartki. Ogólnie rzecz biorąc, nie ma znaczenia, jak kiełbasa zostanie pokrojona - możesz pokroić według własnego gustu,

- obierz cebulę z łuski i drobno posiekaj,

- umyj paprykę, pokrój na pół i oczyść nasiona, usuń łodygę, a następnie drobno posiekaj miąższ,

- trzy cheddar na tarce.

teraz możesz przejść bezpośrednio do gotowania:

- włącz piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza,

- podgrzej patelnię na dużym ogniu, a następnie włóż do niej kawałki salami i mieszając smaż je przez 1 minutę. Część salami odkładamy do miski na później, do pozostałej na patelni kiełbasy dodajemy cebulę i ciągle mieszając smażymy je razem przez 2 minuty,

- dodaj posiekaną paprykę na patelnię, gotuj, mieszając, jeszcze 1 minutę, a następnie zdejmij patelnię z ognia,

- pokrój bagietkę na wierzch, usuń miąższ, a następnie posmaruj bagietkę sosem,

- na sos równomiernie rozprowadź mieszankę salami, papryki i cebuli,

- wymieszaj ser śmietankowy, śmietanę, mozzarellę, starty cheddar i zarezerwowane na później smażone kawałki salami. Rozłóż mieszaninę sera na bagietce,

- bagietkę owijamy folią żaroodporną i wysyłamy do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 15 minut,

- gdy minie określony czas, rozpakuj folię i pozostaw bagietkę do pieczenia w piekarniku przez kolejne 5 minut. Powinieneś dostać apetyczną skórkę,

gotową bagietkę kroimy na porcje i natychmiast podajemy do stołu, aż ostygnie!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g
  • Ser "cheddar" - 392   kcal/100g

Podobne przepisy