skład / składniki
metoda gotowania
1. Ciecierzycę moczyć przez 4-5 godzin, następnie gotować przez 40 minut, ostudzić i obrać.
2. Za pomocą blendera posiekaj ciecierzycę razem z migdałami.
3. Następnie dodaj banana do powstałej masy, wlej jogurt, wlej proszek do pieczenia i kakao, dodaj miód i ponownie ubij wszystko w blenderze.
4. Bierzemy jaja kurze, oddzielamy białka, ubijamy je na mocną pianę, a następnie łączymy z masą główną.
5. Powstałą masę rozprowadzamy na blasze wyłożonej pergaminem i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ciasto pieczemy przez godzinę.
6. Wyjmij blachę do pieczenia, ugniataj upieczone ciasto widelcem.
7. Parzymy kawę w 50 ml wody.
8. Okruchy upieczonego ciasta układamy w misce, zalewamy kawą, dodajemy kakao, mieszamy masę - nie powinna być płynna.
9. Ostatnią rzeczą, którą dodamy, są płatki kokosowe. Ponownie wszystko dobrze wymieszaj.
10. Tworzymy małe owalne ciasta i wysyłamy je do lodówki na 2 godziny.
udekoruj według uznania i podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g