Sinabony z ciasta francuskiego

słynne słodkie bułeczki cynamonowe w kremowym nadzieniu! Sinabony z ciasta francuskiego gotują się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli używasz zakupionego ciasta. A ich smak nie jest gorszy. Pachnące i soczyste słodkie wypieki na herbatę lub świąteczny stół!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 38 % 24 g
węglowodany 55 % 35 g
380 kcal
IG: 9 / 66 / 26

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sinabony z gotowego ciasta francuskiego? Bardzo proste. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Do tego przepisu użyto ciasta francuskiego bez drożdży w formie bułki. W razie potrzeby możesz zastąpić ciasto gotowym drożdżem lub drożdżem francuskim.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Roztop masło i ostudź do temperatury pokojowej. Połącz stopione masło, brązowy cukier i cynamon. Mieszanina powinna być gęsta, ale płynna. Nie można również stopić masła, ale rozmrozić je do miękkości w temperaturze pokojowej, a także połączyć z cynamonem i cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto rozmrozić i na posypanej mąką powierzchni rozwałkować w prostokąt o grubości około 5 mm. Użyłam ciasta w formie bułki o wadze 500 g. sprawdzi się również ciasto w talerzach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj ciasto mieszanką masła, cynamonu i cukru. Nie zapomnij też o krawędziach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zwinąć ciasto w ciasną bułkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój rolkę na 8-10 kawałków o żądanej grubości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż bułki w formie ciętej do góry, pozostawiając między nimi trochę miejsca, aby ciasto miało miejsce do wzrostu. Piec bułki przez 25-30 minut w 180°C na złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas pieczenia synabonów przygotuj lukier. Ser twarogowy potrzebuje śmietany bez dodatków. Ser twarogowy można zastąpić roztopionym kremowym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W misce połącz twaróg, śmietanę, cukier puder i wanilinę. Ubij wszystko mikserem, aż będzie gładkie. Nie trzeba długo ubijać, w przeciwnym razie ser się rozwarstwi, pójdzie na ziarna, a glazura zostanie zepsuta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe bułki, bez wyjmowania z formy, posmaruj lukrem i pozwól mu stwardnieć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie możesz podać synabony do stołu. Smacznego.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy