skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sinabony z gotowego ciasta francuskiego? Bardzo proste. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Do tego przepisu użyto ciasta francuskiego bez drożdży w formie bułki. W razie potrzeby możesz zastąpić ciasto gotowym drożdżem lub drożdżem francuskim.
Krok 2:
Roztop masło i ostudź do temperatury pokojowej. Połącz stopione masło, brązowy cukier i cynamon. Mieszanina powinna być gęsta, ale płynna. Nie można również stopić masła, ale rozmrozić je do miękkości w temperaturze pokojowej, a także połączyć z cynamonem i cukrem.
Krok 3:
Ciasto rozmrozić i na posypanej mąką powierzchni rozwałkować w prostokąt o grubości około 5 mm. Użyłam ciasta w formie bułki o wadze 500 g. sprawdzi się również ciasto w talerzach.
Krok 4:
Posmaruj ciasto mieszanką masła, cynamonu i cukru. Nie zapomnij też o krawędziach.
Krok 5:
Zwinąć ciasto w ciasną bułkę.
Krok 6:
Pokrój rolkę na 8-10 kawałków o żądanej grubości.
Krok 7:
Ułóż bułki w formie ciętej do góry, pozostawiając między nimi trochę miejsca, aby ciasto miało miejsce do wzrostu. Piec bułki przez 25-30 minut w 180°C na złoty kolor.
Krok 8:
Podczas pieczenia synabonów przygotuj lukier. Ser twarogowy potrzebuje śmietany bez dodatków. Ser twarogowy można zastąpić roztopionym kremowym.
Krok 9:
W misce połącz twaróg, śmietanę, cukier puder i wanilinę. Ubij wszystko mikserem, aż będzie gładkie. Nie trzeba długo ubijać, w przeciwnym razie ser się rozwarstwi, pójdzie na ziarna, a glazura zostanie zepsuta.
Krok 10:
Gotowe bułki, bez wyjmowania z formy, posmaruj lukrem i pozwól mu stwardnieć.
Krok 11:
Następnie możesz podać synabony do stołu. Smacznego.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g