ciasto warkocz z ciasta francuskiego z pieczarkami, serem i szynką

takie warkocze mogą być śniadaniem i przekąską. To jest pyszne! Te & quot; warkocze & quot; można podawać do stołu jako przekąskę, można je również podawać na śniadanie, a nawet na popołudniową przekąskę. Odmiany nadzienia można zmieniać według własnych upodobań i pragnień. Jest pyszny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz nawet zaopatrzyć męża w te pyszne rzeczy do pracy!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 56 % 22 g
węglowodany 18 % 7 g
244 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Drobno posiekaj szynkę, pokrój grzyby w kliny, pokrój paprykę w kostkę. Smażyć grzyby do połowy ugotowane na maśle, dodać szynkę i paprykę, smażyć przez 5 minut. Ubij jajka, sól i pieprz, dodaj starty ser na drobnej tarce, dodaj zioła, wymieszaj. Wlać grzyby z szynką do tej masy, smażyć, mieszając przez około 2 minuty. Pokrój ciasto na 3 prostokąty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj cienko. Wzdłuż warstwy ciasta ułóż nadzienie na środku. Wytnij krawędzie ciasta po bokach w postaci wstążek (ta sama ilość z każdej strony).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przeplataj tak, aby zakryły nadzienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś produkty na posypaną mąką blachę do pieczenia (pomagając szpatułką), posmaruj ubitymi żółtkami, piecz w rozgrzanym piekarniku do 190 GR przez około 20 minut. Wyjmujemy, kroimy i cieszymy się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy