galaretowate ciasto z kapustą i mielonym mięsem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ciasto z galaretką z kapustą i mięsem mielonym jest łatwe do przygotowania i nie trwa długo. Aby to zrobić, weź śmietanę, jajka, mąkę, mięso mielone i proszek do pieczenia.
1. Zrób ciasto: wymieszaj śmietanę i jajka, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ugniataj do uzyskania gładkości.
2. Zrób nadzienie: mięso mielone lekko usmażyć na patelni, dodając trochę oleju. Dodaj drobno posiekaną kapustę, sól. Ostudzić.
3. Wyłóż naczynie do pieczenia papierem do pieczenia. Wlać część ciasta na dno, a następnie na ciasto ułożyć nadzienie z kapusty z mielonym mięsem. Napełnij pozostałym ciastem.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny, na koniec zwykle zmniejszam temperaturę do 150.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g