skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc przygotujmy produkty. Lepiej, jeśli wszystko ma temperaturę pokojową. W przyszłości będziemy musieli stopić masło.
Krok 2:
Wymieszaj jajka z gotowanym skondensowanym mlekiem. Dobrze przebij trzepaczką lub mikserem. Dodaj schłodzony olej.
Krok 3:
Mąkę i proszek do pieczenia należy przesiać. Mieszać.
Krok 4:
Takie ciasto się okazuje. Nie jest gęsty ani płynny.Jeśli chcesz grubsze ciasta, weź 200 g mąki.
Krok 5:
Zrobiłem ciasto o rozmiarze 22 cm, bierzemy pierścień z formy 22 cm, kładziemy go na papierze do pieczenia i rozprowadzamy 3 łyżki ciasta i wyrównujemy.
Krok 6:
Dostałem 7 takich arkuszy. 8. ciasto było mniejsze i usmażyłam je dobrze do posypania ciasta.
Krok 7:
Możesz upiec dwa ciasta na raz. Następnie włączamy piekarnik na 200 stopni z konwencją. I umieść 2 arkusze na raz. Pieczełam przez 5 minut. Jeśli nie, piekarnik ma 180 stopni.Ciasto jest gotowe, jeśli dotkniesz palcem, ciasto jest lekko elastyczne, to znaczy nie ma wgniecenia.
Krok 8:
Wyjmujemy gotowe ciasto i natychmiast odwracamy je na inną kartkę papieru i usuwamy w ten sposób. Papier jest dobrze opóźniony, ponieważ mamy ciasto z masłem.Następnie używamy tego papieru do następnego ciasta. Musisz lekko usunąć resztki ciasta i użyć więcej.
Krok 9:
Układamy ciasta na stole, pozwalamy im ostygnąć. W żadnym wypadku nie kładziemy się jeden na drugim. Przyciąłem trochę więcej na krawędziach. Wystarczy wziąć pierścień i wyciąć rozmiar, którego potrzebujemy.
Krok 10:
W przypadku kremu ubij dobrej jakości śmietanę, zimną z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Krok 11:
Zawsze robię karmel z wyprzedzeniem i przechowuję go w lodówce.W przypadku karmelu bierzemy cukier, wkładamy go do rondla z grubym dnem. Podpalamy. Trzymamy w ogniu, kołysząc rondel bez przeszkadzania łyżką. Gdy cukier zacznie nabierać bursztynowego koloru, zmniejsz ogień o połowę, Dodaj części gorącej śmietany. Mieszamy, mam drewnianą łyżkę. Nie trzymamy go długo w ogniu. Następnie zdejmij z ognia i dodaj zimne masło pokrojone w kostkę.
Krok 12:
Więc składamy ciasto. Połóż trochę karmelu na pierwszym cieście.Nawiasem mówiąc, karmel można zastąpić gotowanym skondensowanym mlekiem.
Krok 13:
Rozłóż następnie 2-3 łyżki kremu.
Krok 14:
Wyrównaj. I tak dalej.
Krok 15:
Na koniec posmaruj całe ciasto kremem.
Krok 16:
Zmieliłem smażone ciasto w blenderze i posypałem nim brzegi.
Krok 17:
I można ozdobić karmelem.
to ciasto, podobnie jak Mleczna dziewczyna, jest bardzo kochane przez wszystkich. Do przepisu zaczęto dodawać masło. A z tego ciasta są bardziej miękkie i smaczniejsze. I łatwiej pozostają w tyle za papierem. I ogólnie smak jest taki sam, może trochę smaczniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g