ciasto Napoleon z puszkami

pyszne ciasto z przekąskami, które rozpływa się w ustach! Z reguły ciasto & quot; Napoleon" kojarzy nam się ze słodką wersją, ale muszę powiedzieć,że ciasto z przekąskami jest nie mniej smaczne,ponadto nadzienie można wariować do smaku. W każdym razie otrzymasz delikatne, rozpływające się w ustach ciasto, które zjada się bardzo szybko!
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 51 % 27 g
węglowodany 28 % 15 g
315 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy składniki. Margarynę zetrzyj na zimno i wymieszaj z mąką i resztą składników ciasta. Podzielić na 4-5 części, rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na złoty kolor.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zielona cebula drobno pokruszona

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z konserw rybnych odcedź płyn (nie do końca), zetrzyj widelcem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugotuj jajka na twardo, ostudź,zetrzyj. Majonez wymieszać z jajkami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zbieramy ciasto: pierwsze ciasto obficie rozprowadzamy masą jajeczną

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp szczypiorkiem, zarezerwuj trochę cebuli do dekoracji

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy następne ciasto na wierzchu i dociskamy.Rozłóż na nim trochę majonezu i rozgniecioną rybę w puszkach

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż następne ciasto na wierzchu i ponownie naciśnij.Rozłóż na nim stopiony ser

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż następne ciasto na wierzchu, naciśnij. Rozłóż na nim również stopiony ser i udekoruj według własnych upodobań.Wkładamy do lodówki na noc do impregnacji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal / 100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal / 100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal / 100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sardynki konserwowe - 221   kcal/100g

Podobne przepisy