skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki. Margarynę zetrzyj na zimno i wymieszaj z mąką i resztą składników ciasta. Podzielić na 4-5 części, rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na złoty kolor.
Krok 2:
Zielona cebula drobno pokruszona
Krok 3:
Z konserw rybnych odcedź płyn (nie do końca), zetrzyj widelcem
Krok 4:
Ugotuj jajka na twardo, ostudź,zetrzyj. Majonez wymieszać z jajkami.
Krok 5:
Zbieramy ciasto: pierwsze ciasto obficie rozprowadzamy masą jajeczną
Krok 6:
Posyp szczypiorkiem, zarezerwuj trochę cebuli do dekoracji
Krok 7:
Kładziemy następne ciasto na wierzchu i dociskamy.Rozłóż na nim trochę majonezu i rozgniecioną rybę w puszkach
Krok 8:
Połóż następne ciasto na wierzchu i ponownie naciśnij.Rozłóż na nim stopiony ser
Krok 9:
Połóż następne ciasto na wierzchu, naciśnij. Rozłóż na nim również stopiony ser i udekoruj według własnych upodobań.Wkładamy do lodówki na noc do impregnacji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal / 100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal / 100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal / 100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sardynki konserwowe - 221 kcal/100g