skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak zrobić pieczeń z wieprzowiną i ziemniakami w doniczkach z grzybami? Najpierw obierz i drobno posiekaj marchewki i cebulę. Następnie umyj pieczarki i pokrój je na talerze. Weź patelnię, wlej na nią trochę oleju roślinnego i smaż cebulę i marchewkę przez trzy minuty. Następnie dodaj do nich grzyby-pieczarki. Pozwól im smażyć przez jedną do dwóch minut i posolić je. Potem zajmiemy się mięsem. Umyj wieprzowinę i pokrój na dość duże kawałki. Zmiażdż czosnek i posyp nim mięso. Oczywiście sól i pieprz do smaku. Wymieszaj rękami i dodaj przyprawę, taką jak majeranek. Ułóż mięso i warzywa z pieczarkami w doniczkach. Mięso powinno leżeć na dnie, a następnie grzyby z warzywami. Następnie pokrój ziemniaki w kostkę. Znowu grzyby z warzywami. Wlej trochę przegotowanej wody. Musi koniecznie zamknąć warzywa. Przykryj garnki pokrywkami i włóż do piekarnika. Temperatura powinna wynosić 200 stopni w piekarniku. Takie jedzenie jest przygotowywane przez około godzinę. Umieść garnki w zimnym piekarniku. To wszystko. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g