pieczeń z wieprzowiną i ziemniakami w doniczkach z grzybami

zjedz taki garnek, a wszystkie problemy będą wydawać się bzdurami, takie pyszne! Pieczeń wieprzowa jest bardzo smaczna w doniczkach. Oto mój przepis kulinarny.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 28 % 7 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

jak zrobić pieczeń z wieprzowiną i ziemniakami w doniczkach z grzybami? Najpierw obierz i drobno posiekaj marchewki i cebulę. Następnie umyj pieczarki i pokrój je na talerze. Weź patelnię, wlej na nią trochę oleju roślinnego i smaż cebulę i marchewkę przez trzy minuty. Następnie dodaj do nich grzyby-pieczarki. Pozwól im smażyć przez jedną do dwóch minut i posolić je. Potem zajmiemy się mięsem. Umyj wieprzowinę i pokrój na dość duże kawałki. Zmiażdż czosnek i posyp nim mięso. Oczywiście sól i pieprz do smaku. Wymieszaj rękami i dodaj przyprawę, taką jak majeranek. Ułóż mięso i warzywa z pieczarkami w doniczkach. Mięso powinno leżeć na dnie, a następnie grzyby z warzywami. Następnie pokrój ziemniaki w kostkę. Znowu grzyby z warzywami. Wlej trochę przegotowanej wody. Musi koniecznie zamknąć warzywa. Przykryj garnki pokrywkami i włóż do piekarnika. Temperatura powinna wynosić 200 stopni w piekarniku. Takie jedzenie jest przygotowywane przez około godzinę. Umieść garnki w zimnym piekarniku. To wszystko. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy