skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ciasto z przekąskami z roztopionym serem, musimy wziąć produkty z listy: na ciasto-300 g mąki – 150 g margaryny, 4 łyżki. l kefir, 0,5 łyżeczki. proszek do pieczenia, szczypta soli; do nadzienia - 2 sery topione, lepiej pastowate, 300 g cebuli, 3 jajka, pęczek ziół, 1 łyżka. l olej roślinny do smażenia i szczypta soli.
Krok 2:
Wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia w misce i włóż do niej margarynę. Jeśli jest zamrożony, możesz zetrzeć mąkę na tarce, a jeśli położyłeś się w temperaturze pokojowej, po prostu zmiksuj ręce mieszanką mąki na okruchy.
Krok 3:
Wlej kefir do okruchów mąki i margaryny.
Krok 4:
Szybko zagniataj kruche ciasto rękami.
Krok 5:
Ciasto zwija się w kulkę i pozostawia do odpoczynku.
Krok 6:
Przykryj miskę ciasta folią i włóż do lodówki.
Krok 7:
Podczas chłodzenia ciasta bierzemy nadzienie. Pokrój cebulę na pół pierścienia.
Krok 8:
Umieść posiekaną cebulę na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.
Krok 9:
Smaż cebulę na małym ogniu, mieszając, aż się zrumieni, zajmie to 10 minut.
Krok 10:
Schłodzone sery topione na grubej tarce.
Krok 11:
Drobno posiekaj warzywa.
Krok 12:
Wymieszaj smażoną cebulę z tartym topionym serem.
Krok 13:
Dodaj posiekane warzywa do mieszanki sera i cebuli, wymieszaj.
Krok 14:
Wbij jajka do nadzienia.
Krok 15:
Nadzienie lekko posolić i ponownie dobrze wymieszać.
Krok 16:
Ciasto wyjmujemy z lodówki, wkładamy do naczynia do pieczenia i ugniatamy rękami bezpośrednio w formie, aby przykryła dno równą warstwą. Wykonujemy boki o wysokości około 2 cm. Forma nie musi być smarowana, ciasto jest dość tłuste, łatwo oddziela się od ścian.
Krok 17:
Rozłóż nadzienie z roztopionego sera i cebuli na cieście.
Krok 18:
Ostrożnie zginamy boki od ścianek formy i lekko owijamy je nadzieniem, aby utworzyć obręcz wokół obwodu ciasta.
Krok 19:
Umieść ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 40 minut.
Krok 20:
Po 40 minutach wyjmij formę z gotowym ciastem z przekąskami z piekarnika.
Krok 21:
Uwolnij ciasto z formy i ostrożnie przenieś je na ruszt, aby szybciej ostygło.
Krok 22:
Ciasto z topionym serem i cebulą jest gotowe. Przenosimy go na płaskie naczynie i spłukujemy na stole.
Krok 23:
Kroimy ciasto z nadzieniem cebulowo-serowym na sektory i traktujemy gości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g