skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki arbitralnie.
2. Zmiel filet z kurczaka, boczek i szynkę za pomocą maszynki do mięsa za pomocą dużej dyszy.
3. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę.
4. Myjemy pietruszkę i zieloną cebulę, suszymy, kroimy tak drobno, jak to możliwe.
5. Rozłóż zioła i cebulę w mielonym mięsie, dodaj sól i czarny pieprz, wymieszaj.
6. Posyp powierzchnię roboczą mąką, cienko rozwałkuj ciasto, pokrój w prostokąty, rozłóż nadzienie, uformuj ciasta.
7. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, umieść na niej placki, lekko posmaruj silikonową szczotką mlekiem, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 25 minut, po czym włącz konwekcję i zrumień powierzchnię placków, 5 minut wystarczy.
cóż, zapach unosi się w całej kuchni!
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g