skład / składniki
metoda gotowania
Jak zrobić kebab z kaczki? Najpierw pokrój mięso kaczki na kawałki, Posol je, pieprz, zalej sokiem z cytryny i pozostaw na godzinę do marynowania.
następnie nawlecz mięso na szaszłyki i grilluj na grillu, na węglach na ognisku lub w piekarniku, na grillu - na tym, co jest. Smażyć do miękkości.
możesz podawać kebaby z kaczki ze świeżymi warzywami, marynowaną cebulą lub dowolnym dodatkiem do swoich upodobań.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g