kebab z kaczki

prawdziwe znalezisko dla miłośników przyrody! Prawdopodobnie nie ma ani jednej osoby, która nie lubi jeść grilla. Ten kulinarny przepis nazywa się kebabem z kaczki. Dla odmiany możesz gotować kebaby według tego przepisu kulinarnego.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 67 % 28 g
węglowodany 5 % 2 g
312 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

Jak zrobić kebab z kaczki? Najpierw pokrój mięso kaczki na kawałki, Posol je, pieprz, zalej sokiem z cytryny i pozostaw na godzinę do marynowania.
następnie nawlecz mięso na szaszłyki i grilluj na grillu, na węglach na ognisku lub w piekarniku, na grillu - na tym, co jest. Smażyć do miękkości.
możesz podawać kebaby z kaczki ze świeżymi warzywami, marynowaną cebulą lub dowolnym dodatkiem do swoich upodobań.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sumak - 298   kcal/100g

Podobne przepisy