skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść pstrąga z łusek, możesz zostawić głowę lub usunąć - według własnego gustu. Usuń wnętrzności, usuń skrzela.
2. Rybę posyp solą, pieprzem, tymiankiem, polej połową wina. Pozwól jej marynować przez około 15 minut.
3. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie, zetrzyj marchewki. Możesz go pokroić w cienkie paski.
4. Rozgrzej patelnię, rozpuść na niej masło, włóż do niej cebulę. Smaż przez kilka minut.
5. Umieść marchewki na patelni, mieszając, smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.
6. Wlać pozostałe wino, dusić zawartość patelni, aż płyn wyparuje. Zdejmij patelnię z ognia, połóż warzywa na talerzu, aby szybciej ostygły.
7. Nadziewaj pstrąga schłodzonymi warzywami, włóż do rękawa do pieczenia.
8. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz w nim rybę przez 15 minut.
9. Odetnij rękaw i piecz pstrąga przez kolejne 5 minut.
pstrąg pieczony w piekarniku jest gotowy! Miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g