ciasto z sum
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
umyj szpinak i pory, drobno posiekaj nożem, smaż cebulę na oleju roślinnym, a następnie szpinak, od czasu do czasu mieszaj.
kroimy sum w kostkę, oddzielając kość. Sól i pieprz filety, delikatnie wymieszaj.
rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, nadając mu kształt prostokąta. Posyp ciasto bułką tartą za pomocą dużej połowy porcji, rozłóż rybę, a na wierzchu - zieleninę.
podnieś krawędzie ciasta i ułóż je jeden na drugim, aby zamknąć ciasto. Przenieś przedmiot na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem, posyp powierzchnię ciasta pozostałą bułką tartą i wyślij do piekarnika .
piec ciasto w temperaturze 220 stopni przez pół godziny.
podawaj na stole na ciepło, ale zimne ciasto również pozostaje bardzo smaczne.
jedz z apetytem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sum - 126 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Ciasto - 289 kcal/100g