ciasto z sum

chrupiące, soczyste nadzienie-spróbuj! Przygotowanie ciasta z sumatką jest bardzo proste, nie zajmuje dużo czasu i wysiłku. Do gotowania możesz wybrać gotowe ciasto, powinno być cienko rozwałkowane. Ponieważ sum jest dość wodnistą rybą, powierzchnię ciasta należy posypać bułką tartą, co zapobiegnie jej zamoczeniu.
ELENKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 51 % 18 g
158 kcal
IG: 88 / 0 / 12

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

umyj szpinak i pory, drobno posiekaj nożem, smaż cebulę na oleju roślinnym, a następnie szpinak, od czasu do czasu mieszaj.

kroimy sum w kostkę, oddzielając kość. Sól i pieprz filety, delikatnie wymieszaj.

rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, nadając mu kształt prostokąta. Posyp ciasto bułką tartą za pomocą dużej połowy porcji, rozłóż rybę, a na wierzchu - zieleninę.

podnieś krawędzie ciasta i ułóż je jeden na drugim, aby zamknąć ciasto. Przenieś przedmiot na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem, posyp powierzchnię ciasta pozostałą bułką tartą i wyślij do piekarnika .

piec ciasto w temperaturze 220 stopni przez pół godziny.

podawaj na stole na ciepło, ale zimne ciasto również pozostaje bardzo smaczne.

jedz z apetytem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sum - 126   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Ciasto - 289   kcal/100g

Podobne przepisy