babeczki z malinami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia babeczek.
Krok 2:
Połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Krok 3:
W innym naczyniu wymieszaj zmiękczoną margarynę, śmietanę i jajko na gładką masę.
Krok 4:
Dodaj śmietanę, umyte i wysuszone maliny do mieszanki mąki i cukru i delikatnie wszystko wymieszaj.
Krok 5:
Nasmaruj foremki do muffinek olejem roślinnym i napełnij każdą do 2/3 wysokości. Umieść formy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20 minut.
Krok 6:
Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g