francuskie bułki z jabłkami w pośpiechu

spróbuj upiec te słodkie bułki z ciasta francuskiego! Bułki francuskie z jabłkami w pośpiechu okazują się bardzo smaczne i niezwykle apetyczne. Pomimo łatwości przepisu i względnej szybkości przygotowania, to ciasto doskonale zastąpi deser i będzie idealnym zakończeniem posiłku z rodziną!
Swetlja4okAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 23 % 16 g
węglowodany 74 % 51 g
346 kcal
IG: 6 / 20 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Aby przygotować te proste, ale bardzo smaczne bułki, potrzebujesz gotowego ciasta francuskiego. Można go kupić w dowolnym supermarkecie w dziale mrożonek. Aby użyć go do pracy, należy go najpierw wyjąć z zamrażarki w celu rozmrożenia.

2. Włącz piekarnik na 200-220 stopni Celsjusza.

3. Jabłka opłucz i obierz, odcinając od nich skórkę. Następnie usuń wewnętrzne nasiona i pokrój w średniej wielkości kliny.

4. W głębokim talerzu wymieszaj cukier i mielony cynamon.

5. Rozpuść masło na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej.

6. Gdy ciasto stanie się miękkie, rozwiń je w cienki arkusz (lub lekko zwiń za pomocą wałka do ciasta).

7. Posmaruj arkusz ciasta roztopionym masłem i posyp mieszanką cukru i mielonego cynamonu. Pozostaw część mieszanki do posypania bułek na wierzchu.

8. Pokrój arkusz ciasta na paski tego samego rozmiaru o szerokości około 3-4 cm i połóż kawałek jabłka na krawędzi każdego paska. Następnie owinąć każdy plasterek jabłka ciastem francuskim.

9. Połóż papier do pieczenia lub matę silikonową na blasze do pieczenia. I połóż na nim uformowane bułki. A na wierzch posyp je pozostałą mieszanką cukru i cynamonu.

10. Umieść bułki do pieczenia w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut, aż będą apetyczne złote.

11. Przygotuj polewę mleczną, aby pokryć bułki. Aby to zrobić, wlej mleko do rondla i dodaj kawałek masła, wlej ekstrakt waniliowy. Umieść patelnię na kuchence i podgrzej mieszaninę do wrzenia na małym ogniu. Następnie dodaj cukier puder i trochę soli do patelni, aby uzyskać zrównoważony smak. Delikatnie ubij mieszaninę trzepaczką do gotowania, aż będzie gładka. Zdejmij patelnię z ognia.

12. Gdy bułki z jabłkami będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i trochę ostudź. Przed podaniem przykryj bułki polewą mleczną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal / 100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal / 100g

Podobne przepisy