skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować te proste, ale bardzo smaczne bułki, potrzebujesz gotowego ciasta francuskiego. Można go kupić w dowolnym supermarkecie w dziale mrożonek. Aby użyć go do pracy, należy go najpierw wyjąć z zamrażarki w celu rozmrożenia.
2. Włącz piekarnik na 200-220 stopni Celsjusza.
3. Jabłka opłucz i obierz, odcinając od nich skórkę. Następnie usuń wewnętrzne nasiona i pokrój w średniej wielkości kliny.
4. W głębokim talerzu wymieszaj cukier i mielony cynamon.
5. Rozpuść masło na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej.
6. Gdy ciasto stanie się miękkie, rozwiń je w cienki arkusz (lub lekko zwiń za pomocą wałka do ciasta).
7. Posmaruj arkusz ciasta roztopionym masłem i posyp mieszanką cukru i mielonego cynamonu. Pozostaw część mieszanki do posypania bułek na wierzchu.
8. Pokrój arkusz ciasta na paski tego samego rozmiaru o szerokości około 3-4 cm i połóż kawałek jabłka na krawędzi każdego paska. Następnie owinąć każdy plasterek jabłka ciastem francuskim.
9. Połóż papier do pieczenia lub matę silikonową na blasze do pieczenia. I połóż na nim uformowane bułki. A na wierzch posyp je pozostałą mieszanką cukru i cynamonu.
10. Umieść bułki do pieczenia w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut, aż będą apetyczne złote.
11. Przygotuj polewę mleczną, aby pokryć bułki. Aby to zrobić, wlej mleko do rondla i dodaj kawałek masła, wlej ekstrakt waniliowy. Umieść patelnię na kuchence i podgrzej mieszaninę do wrzenia na małym ogniu. Następnie dodaj cukier puder i trochę soli do patelni, aby uzyskać zrównoważony smak. Delikatnie ubij mieszaninę trzepaczką do gotowania, aż będzie gładka. Zdejmij patelnię z ognia.
12. Gdy bułki z jabłkami będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i trochę ostudź. Przed podaniem przykryj bułki polewą mleczną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal / 100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal / 100g