jajko Kokosowe
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
jajko Kokosowe to świetna odmiana na śniadanie. Miło jest zastąpić znajomą glazurę czymś nowym i zaskoczyć domowników. Zajmie to trochę więcej czasu, ale wynik jest tego wart.
1. Na 1 porcję ugotuj surowe jajko, ser, szynkę (możesz wziąć kurczaka, który niedawno ugotowaliśmy https://1000.menu/cooking / 24901-domashnii-balyk-iz-kuricy), natka pietruszki, pół pomidora, olej słonecznikowy do smarowania porcji, sól i pieprz.
2. Pokrój wszystkie produkty na małe kostki.
3. Naczynie do pieczenia - kokotnica-posmaruj masłem. Ułóż szynkę warstwami jeden po drugim. ser, pietruszka, pomidor.
4. Rozbij jajko na wierzchu. Trochę soli, pieprzu.
5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g


