skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj mięso:
- dokładnie spłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym;
- jeśli pozwala na to grubość kawałka, pokrój go wzdłuż na 2 części.
2. Przygotuj marynatę:
- w misce wymieszaj sól, pieprz, kolendrę, suche przyprawy (do dań mięsnych), musztardę, sos sojowy i miód;
- wlej sok z cytryny, wymieszaj.
3. Mięso wysyłamy do marynaty, dokładnie pokrywamy z każdej strony, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.
4. Następnie przenosimy antrykot na folię (jeśli są dwa kawałki, potrzebujesz dwóch kawałków folii) wraz z marynatą, ostrożnie zawijamy, aby zachować sok.
5. Pieczemy antrykot w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około pół godziny, a następnie otwieramy folię, aby zrumienić skórkę, polewamy mięso gorącą marynatą i gotujemy przez kolejne 20 minut.
podawaj antrykot z ulubionym sosem, uzupełniając porcją sałatki ze świeżych warzyw. Dla wygody radzę pokroić mięso na talerze.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g