skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój ziemniaki w cienkie medaliony
Krok 2:
Pokrój mięso w kostkę
Krok 3:
Lekko usmaż mięso...
Krok 4:
...do złotego koloru
Krok 5:
Pokrój cebulę...
Krok 6:
...pierścień...
Krok 7:
...i usmaż...
Krok 8:
..do złotego koloru
Krok 9:
Zetrzyj ser
Krok 10:
Weź całe pieczarki...
Krok 11:
...i pokrój je wzdłuż
Krok 12:
Krok 13:
Lekko usmaż na patelni
Krok 14:
Ułóż ziemniaki w formie
Krok 15:
Na wierzchu grzyby i mięso
Krok 16:
Po-cebula i zioła
Krok 17:
Napełnij serem
jak zrobić francuskie mięso z pieczarkami?
1. Pokrój wieprzowinę w kostkę, sól, pieprz i lekko zrumień na patelni na oliwie z oliwek.
2. Cebulę pokroić w krążki i smażyć na patelni na złoty kolor.
3.Pokrój pieczarki wzdłuż (zawsze biorę całe pieczarki, są bardziej aromatyczne, gdy je pokroisz), smaż lekko na oliwie z oliwek.
4. Zetrzyj ser na grubej tarce. Drobno posiekaj warzywa.
5. Obierz ziemniaki, pokrój w kółka (medaliony) o grubości nie większej niż 6-7 mm. grubsze mogą dłużej gotować.
6. W naczyniu do pieczenia, wcześniej wysmarowanym olejem, włóż najpierw medaliony ziemniaczane, zalej je 50 ml. wody do ugotowania. Następnie na ziemniakach połóż smażone grzyby z mięsem, a następnie smażoną cebulę i zioła. Przykryj wszystko serem.
7. Umieść piec w piekarniku nagrzanym do 180° C na 30-35 minut w temperaturze 200 ° C.
8. Określ gotowość na ziemniakach.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g