babeczki jagodowe z jagodami

chrupiące babeczki o bogatym smaku jagodowym! Bardzo smaczne i zdrowe babeczki jagodowe lub babeczki jagodowe! I po prostu nie może być inaczej, ponieważ mówimy o pysznych jagodach.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 71 % 37 g
254 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
w blenderze posiekaj jagody w puree.

Dodaj do niego jajka, olej, cukier.

ponownie ubij, przenieś do miski.

przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, połącz z masą jagodową. Zagnieść ciasto. Powinien mieć gęstość dobrej śmietany. Kolor będzie jagodowy, bardzo piękny.

rozłóż ciasto na wysmarowanych tłuszczem foremkach na muffinki. Konieczne jest umieszczenie tylko do połowy formy ciasta, ponieważ wzrośnie.

pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach.

po upieczeniu posyp ciasto jagodowe cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy