skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Delikatnie wymieszaj mąkę, sól, wodę i olej roślinny w misce.
Krok 2:
Połóż na stole i zagniataj gładkie ciasto (7-8 minut). Zawiń ciasto w folię i odstaw na bok.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę. Posiekaj kapustę. Zetrzyj marchewki.
Krok 4:
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę przez jedną do dwóch minut. Dodaj marchewki i smaż jeszcze przez kilka minut.
Krok 5:
Rozłóż kapustę, pozwól jej również lekko usmażyć. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Dodaj sól, pieprz, zieloną cebulę. Nadzienie jest gotowe.
Krok 6:
Ciasto Podziel ciasto na 15-16 części. Włącz piekarnik i rozgrzej go do 200° stopni.
Krok 7:
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta i uformuj placki.
Krok 8:
Posmaruj je żółtkiem na wierzchu. Wyślij do piekarnika na około 20 minut.
Krok 9:
Piękne rumiane przepyszne paszteciki są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g