Wielkanocne ciasteczka w silikonowej formie
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz
Krok 2:
Rozbij jajka do miski
Krok 3:
Ubij mikserem, stopniowo dodając cukier, dodaj stopione i schłodzone masło, nie przestając ubijać
Krok 4:
Dodaj mąkę w małych porcjach, cały czas pracując mikserem
Krok 5:
Umieść formę na blasze do pieczenia, smarując olejem (jeśli użyjemy formy po raz pierwszy)
Krok 6:
Napełnij formy ciastem, nie wlewaj do samej krawędzi, pozostaw ciasto na 10-15 minut, pozwól mu rosnąć. Rozgrzej piekarnik do 180-190 stopni.
Krok 7:
Ciasteczka piecze się przez 20-25 minut, w zależności od piekarnika
Krok 8:
Wyjmij z piekarnika i ostudź
Krok 9:
Rozłóż na talerzu.
Krok 10:
Za pomocą ołówków żelowych nakładamy wzór, dodajemy dekoracje. Okazało się, że zajączki wielkanocne i pisanki. Wszystko jest piękne i smaczne.
udana opcja szybkiego przygotowania ciasteczek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g