babeczki z rodzynkami twarogowymi w silikonowych foremkach

babeczki twarogowe z rodzynkami są delikatne i smaczne. Wystarczy dodać do ciasta tylko paczkę twarogu, a zwykłe babeczki zamieniają się w przewiewne desery z lekkim posmakiem sfermentowanego produktu mlecznego. Szkoda, szybko zjedzone. Następnego dnia były jeszcze smaczniejsze niż świeże z upałem z upałem!
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 27 % 17 g
węglowodany 61 % 39 g
330 kcal
IG: 0 / 10 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić babeczki twarogowe z rodzynkami w silikonowych foremkach? Przygotowuję niezbędne produkty do pieczenia ciasta twarogowego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W blenderze wkładam twarożek, cukier, masło o temperaturze pokojowej, jaja kurze. Wszystko mieszam.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przełóż mieszaninę twarogu do miski, wlej trochę przesianej mąki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Proszek do pieczenia ciasta, cukier waniliowy i szczypta soli, mieszając, dodaję porcjami przesianą mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na koniec wsypuję rodzynki, wcześniej umyte gorącą wodą i osuszone ręcznikiem. Całą masę dobrze mieszam, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W silikonowych foremkach rozprowadzam porcjami gotową mieszankę twarogową (formy bez smarowania).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 35-40 minut, wszystko zależy od piekarnika, do pieczenia na złoty kolor. Gotowość babeczek sprawdzam wykałaczką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmuję gotowe babeczki z foremek, posypuję cukrem pudrem i podaję do herbaty. Miłego picia herbaty!!!

jeśli chcesz urozmaicić smak babeczek z twarogu, możesz to zrobić za pomocą suszonych owoców — suszonych moreli, suszonych śliwek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy