zamknięte ciasto mięsne

upiecz pyszne i apetyczne ciasto na obiad! Bardzo proste! Zamknięte ciasto z mięsem będzie dobrym dodatkiem do kolacji lub może stać się daniem głównym. Na przykład, jeśli podasz go z bulionem mięsnym, który pozostanie po ugotowaniu mięsa. Zwłaszcza jeśli gotujesz wieprzowinę razem z aromatycznymi przyprawami.
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 38 % 16 g
węglowodany 36 % 15 g
267 kcal
IG: 7 / 93 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

1. Obierz i pokrój cebulę w kostkę.

2. Podgrzej patelnię olejem roślinnym, włóż do niej cebulę, smaż na piękny złoty kolor.

3. Gotowane mięso kroimy na duże kawałki, a następnie mielimy je maszynką do mięsa wraz z cebulą i ziołami.

4. Pozostaje posolić nadzienie, dodać pieprz do smaku.

5. Ciasto dzielimy na dwie części - jedna powinna być nieco większa (pójdzie na podstawę). Tak więc większość rozwałkowujemy i wkładamy do formy, formujemy boki.

6. Rozłóż nadzienie na cieście.

7. Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj ciasto, ściśnij krawędzie.

8. Odstawiamy ciasto na 20 minut w ciepłym miejscu, po czym smarujemy powierzchnię żółtkiem.

9. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy