zamknięte ciasto mięsne
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz i pokrój cebulę w kostkę.
2. Podgrzej patelnię olejem roślinnym, włóż do niej cebulę, smaż na piękny złoty kolor.
3. Gotowane mięso kroimy na duże kawałki, a następnie mielimy je maszynką do mięsa wraz z cebulą i ziołami.
4. Pozostaje posolić nadzienie, dodać pieprz do smaku.
5. Ciasto dzielimy na dwie części - jedna powinna być nieco większa (pójdzie na podstawę). Tak więc większość rozwałkowujemy i wkładamy do formy, formujemy boki.
6. Rozłóż nadzienie na cieście.
7. Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj ciasto, ściśnij krawędzie.
8. Odstawiamy ciasto na 20 minut w ciepłym miejscu, po czym smarujemy powierzchnię żółtkiem.
9. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g