skład / składniki
metoda gotowania
1. Marchewki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Zagotuj wodę w rondlu, umieść marchewki na specjalnym sitku do pary, Ustaw sitko na patelni, aby jego dno nie miało kontaktu z wodą. Gotuj marchewki na parze, aż będą całkowicie ugotowane (sprawdzam gotowość widelcem, marchewki powinny być dość miękkie).
2. Wlej cukier do miski, tutaj rozbij jajka i włóż zmiękczone masło, wymieszaj masę i przesiej do niej mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie zapomnij dodać soli, cynamonu i imbiru, ubij masę za pomocą blendera zanurzeniowego lub stacjonarnego, aż będzie gładka. Włóż marchewki do powstałej masy i ponownie ubij mikserem.
3. Włóż mieszankę marchewki do naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec suflet przez 55 do 60 minut.
smacznego sufletu i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g