ciasto naleśnikowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
upiecz zwykłe naleśniki
* nadzienie 1: ugotuj filet, drobno posiekaj i smaż z cebulą, solą pieprz do smaku.
nadzienie 2: podsmaż pieczarki z cebulą, solą pieprz do smaku
umieść naleśniki na wysmarowanej głębokiej patelni, lekko zachodząc na siebie (krawędzie naleśników zwisają z krawędzi formy) i naleśnik na środku.
* połóż na naleśniku pierwsze nadzienie, potem trochę majonezu i trochę sera, ponownie naleśnik itp.
*Górny naleśnik zamyka nadzienie, posmaruj go cienką warstwą majonezu i zamknij bocznymi naleśnikami i włóż do piekarnika na 15 minut. w t-220o.
* nadzienie 1: ugotuj filet, drobno posiekaj i smaż z cebulą, solą pieprz do smaku.
nadzienie 2: podsmaż pieczarki z cebulą, solą pieprz do smaku
umieść naleśniki na wysmarowanej głębokiej patelni, lekko zachodząc na siebie (krawędzie naleśników zwisają z krawędzi formy) i naleśnik na środku.
* połóż na naleśniku pierwsze nadzienie, potem trochę majonezu i trochę sera, ponownie naleśnik itp.
*Górny naleśnik zamyka nadzienie, posmaruj go cienką warstwą majonezu i zamknij bocznymi naleśnikami i włóż do piekarnika na 15 minut. w t-220o.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g