skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dynia czyścimy
Krok 2:
Krok 3:
Cięcie
Krok 4:
Dodaj
Krok 5:
Shuffle
Krok 6:
Twaróg z cukrem wymieszać
Krok 7:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem
Krok 8:
Wlać na pergamin
Krok 9:
Włóż do piekarnika
Krok 10:
Rozłóż nadzienie
Krok 11:
Dystrybucja
Krok 12:
Zawiń
Krok 13:
Posyp cukrem pudrem
Krok 14:
Gotujemy
Krok 15:
Ugniatamy
Krok 16:
Włóż mąkę
Krok 17:
Wymieszaj śmietanę i skrobię
Krok 18:
Dodaj śmietanę sodową ze skrobią i cynamonem
Krok 19:
Mieszamy
Krok 20:
Jajka i cukier
Krok 21:
Ubijamy
Rolada przygotowana zgodnie z tym przepisem kulinarnym jest bardzo lekka i delikatna! Jeśli nagle nie lubisz dyni, radzę ci zaryzykować :) moi przyjaciele, którzy w zasadzie nie jedzą dyni, byli zachwyceni i przejęli doświadczenie gotowania tego wspaniałego słonecznego przysmaku. To jedzenie, które pokochasz.
więc przepis.
obierz dynię, pokrój na małe kawałki. Doprowadzić w kuchence mikrofalowej lub na kuchence do miękkiego stanu, tak aby można było go ugniatać widelcem. Zasadniczo możesz tego nie robić. Możesz po prostu pocierać dynię na drobnej tarce i dodać surową do ciasta. Nie wpływa na smak, wpływa na kolor. Z "gotowanej" dyni uzyskuje się bardzo słoneczną żółtą bazę. Kiedy nasza dynia jest gotowa, dodaj szklankę mąki, cynamon, gaszoną sodę i skrobię rozcieńczoną kwaśną śmietaną (Uwaga: Pamiętaj, aby rozcieńczyć skrobię kwaśną śmietaną, w przeciwnym razie ciasto okaże się twarde, "chlebowe" w smaku). Następnie ubij 3 jajka z cukrem i wanilią. Wymieszaj mieszankę dyni z jajkami. Wszyscy! Pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut (w zależności od piekarnika, jak rozumiesz. sprawdzamy gotowość wykałaczką). Weź dużą blachę do pieczenia! Aby podstawa rolki była cienka, w przeciwnym razie bardzo trudno będzie ją owinąć.
gdy nasza baza jest w piekarniku, przygotuj nadzienie. Do nadzienia twarożek miesza się z rodzynkami, śmietaną, mlekiem. Czasami dodaję dżem lub syrop dla koloru. Jeśli chcesz urozmaicić krem, drobno posiekaj skórkę z cytryny i dodaj kwaśny syrop żurawinowy.
Tak więc, gdy krem i ciasto są gotowe, musisz je połączyć:) posmaruj bazę twarogiem i szybko zwiń bułkę. Konieczne jest złożenie, gdy podstawa jest gorąca, więc będzie mniej pęknięć. Aby nie poparzyć palców, zwilż je zimną wodą i użyj ręcznika X\B. Posyp bułkę cukrem pudrem.
pozostaw bułkę na godzinę, aż ostygnie. I pij z gorącą herbatą! Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g