skład / składniki
metoda gotowania
1. Wybieramy naczynie do pieczenia, smarujemy olejem roślinnym.
2. Ziemniaki są dokładnie myte (nie obieramy Skórki), suszone, smarowane olejem roślinnym i posypane solą.
3. Pieczemy ziemniaki w 180 stopniach do miękkości (zajmie to średnio od 50 do 60 minut).
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
4. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę, smaż na oleju roślinnym na przyjemny złoty odcień.
5. Podczas smażenia cebuli szybko spłucz grzyby, pokrój na talerze, a także wyślij na patelnię. Smaż grzyby przez 10 minut, aż płyn całkowicie odparuje.
6. Obierz czosnek, drobno posiekaj, dodaj do grzybów, a także wlej trochę mąki. Gotuj przez 1-2 minuty, a następnie dodaj śmietanę, sól, pieprz, włoskie zioła. Mieszać.
7. Pietruszkę myjemy, drobno siekamy, dodajemy do nadzienia grzybowego.
8. Zdejmij czapkę z ziemniaków (1/3 całkowitej objętości) za pomocą łyżeczki wyjmij miąższ ziemniaczany - bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić skorupy. Uzyskuje się garnki ziemniaczane o ścianach o grubości 0,5 cm.
9. Dodaj trochę miąższu ziemniaczanego do grzybów, wymieszaj. Nadziewamy garnki ziemniaczane grzybami, posypujemy startym serem.
10. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Wystarczy 15-20 minut, ponieważ wszystkie składniki potrawy są gotowe i musimy tylko zrumienić ser.
podawaj na gorąco, udekorowane świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g